Thumbnail
Ενα πάγιο αίτημα των δημοσίων υπαλλήλων

Ενα πάγιο αίτημα των δημοσίων υπαλλήλων, την ένταξη δηλαδή όλων των επιδομάτων στον βασικό μισθό, σκέφτεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση για το ενιαίο μισθολόγιο. Ωστόσο, με δεδομένες τις προτάσεις των δανειστών προς την ελληνική πλευρά για το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ανώτατων και κατώτατων μισθολογικών κλιμακίων, η ενοποίηση δεν προϋποθέτει καλύτερες αποδοχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Εφημερίδας των Συντακτών" η νέα ηγεσία του υπουργείου είναι αρνητική στην περίπτωση που υλοποιηθεί «ξερά», καθώς θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των κατώτερων μισθών και αύξηση των ανώτερων. Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως τονίσει ότι δεν θα σημειωθούν περικοπές στους χαμηλόμισθους. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ακόμα και εάν υπάρξει μια ελάχιστη μείωση στις συνολικές αποδοχές σε τμήμα υπαλλήλων, θα επιστραφεί πίσω στις συντάξιμες αποδοχές.

Από τις προϋπολογιζόμενες 15.000 προσλήψεις, για το 2015, θα πραγματοποιηθούν 7.271: 4.500 στην Υγεία και 2.771 σε λοιπούς τομείς του Δημοσίου. Συνολικά 5.312 είναι οι επαναπροσλήψεις που έγιναν, μη συμπεριλαμβανομένης της ΕΡΤ. 

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την εφαρμογή ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας, αποσυνδεδεμένου σε κάθε περίπτωση με το ενδεχόμενο απόλυσης και με στόχο την κάλυψη διαπιστωμένων κενών μέσω της ανακατανομής προσωπικού, στην οποία θα κυριαρχούν εθελοντικά χαρακτηριστικά.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eidiki_agogi_4.jpg
Ειδικό Σχολείο Θήβας: Με κτιριακά προβλήματα και χωρίς τουαλέτα για ΑμεΑ
«Πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας αξίζουν ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον μάθησης, το οποίο θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους και να...
Ειδικό Σχολείο Θήβας: Με κτιριακά προβλήματα και χωρίς τουαλέτα για ΑμεΑ