Μερίδες: 6-8 Χρόνος προετοιμασίας: 20' Χρόνος μαγειρέματος: 5' Έτοιμο σε: 25' Χρόνος αναμονής: 6 ώρες
Δημήτρης Χρονόπουλος
Από τα πιο ξεχωριστά και νόστιμα παγωτά που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Σερβίρεται μόνο του, μπαίνει σε καλοκαιρινά επιδόρπια όπως ένα παγωμένο μιλφέιγ και κάνει καλή παρέα με φρουτοσαλάτες, ειδικά όσες έχουν και μήλο.
Υλικά
725ml γάλα πλήρες
65γρ. γάλα σκόνη 0%
180γρ. ζάχαρη
210ml κρέμα γάλακτος 35%
2 αβγά
½ κουτ. γλυκού κανέλα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη σκόνη γάλακτος, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, την κανέλα και ανακατεύετε ανακατεύετε μέχρι να πάρουν μια βράση.
Βήμα 2
Βάζετε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ, τα χτυπάτε καλά, προσθέτετε το μίγμα που έχετε ήδη βράσει και ανακατεύετε. Ρίχνετε ξανά όλο το μίγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά προκειμένου να παστεριωθούν τα αβγά.
Βήμα 3
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζετε το μίγμα με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνεια του, και το αφήνετε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει.
Βήμα 4
Όταν κρυώσει καλά το μίγμα το βάζετε στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει και το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρετε.
Tip: Όταν ξαναβάζετε το μίγμα του παγωτού στη φωτιά για να παστεριωθεί το αβγό, πρέπει να προσέξετε να μη βράσει το μίγμα. Για όσους έχουν θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει αλλά όχι να ξεπεράσει τους 82-85 βαθμούς.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη