Thumbnail
Τι βλέπουν οι επενδυτές 

Όλα τα πιθανά σενάρια που θα προκύψουν αμέσως μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου παρουσιάζει σε έκθεσή του ο Χρηματοπιστωτικός κολοσσός της Citigroup.

Το ιδανικό σενάριο, για την πορεία της οικονομίας αλλα και για την πολιτική σταθερότητα της χώρας έιναι αυτό της δημιουργίας ενός μεγάλου συνασπισμού από τα δύο μεγάλα κόμματα ώστε να εφαρμοστεί πλήρως το πρόγραμμα του μνημονίου, σύμφωνα με την έκθεση.

Ωστόσο, είναι πολύ πιο βέβαιο, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις, το εκλογικό αποτέλεσμα να οδηγήσει σε μια κυβερνητικη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ  με μικρότερα κόμματα, κάτι που ενδέχεται να διατηρήσει την αστάθεια τα επόμενα χρόνια.

Στην ανάλυσή της με τίτλο «Greece: Why the September 20 Elections Matter», η Citigroup εκτιμά ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, όποια κι αν είναι αυτή, θα δυσκολευτεί να εφαρμόσει τους φιλόδοξους όρους του τρίτου Μνημονίου και να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της Citigroup, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές με μικρή διαφορά από τη ΝΔ και το αποτέλεσμα είναι μια κυβέρνηση συνασπισμού στην οποία θα συμμετέχουν είτε το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ είτε άλλα τρία κόμματα, στην απίθανη περίπτωση που μπουν στη Βουλή και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Ένα τέτοιο σενάριο θα είναι, πιθανότατα, το καλύτερο δυνατό από επενδυτική σκοπιά.

Ωστόσο, η Citigroup εκτιμά ότι ένας τέτοιος συνασπισμός είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρει να κλείσει τετραετία, ενώ επισημαίνει ότι η ΝΔ, ακόμη κι αν είναι στην αντιπολίτευση, με τη στάση που κρατά στο θέμα της διάσωσης της χώρας, θα διασφαλίσει πιο ευρεία υποστήριξη για την εφαρμογή του προγράμματος, από ό,τι αν βρίσκεται στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα δεύτερο σενάριο είναι να νικήσει η Νέα Δημοκρατία και να σχηματίσει κυβέρνηση σε συνεργασία με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες από "Ημερησία"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

MAKRI
Ζέττα Μακρή: «Δεν υπάρχει υποχρέωση οι προσλήψεις αναπληρωτών να γίνονται 1η Σεπτεμβρίου»
Πώς προσμετράται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών – Θέματα που τα ρυθμίζει η Υπουργική Απόφαση 104627/7-8-2020.
Ζέττα Μακρή: «Δεν υπάρχει υποχρέωση οι προσλήψεις αναπληρωτών να γίνονται 1η Σεπτεμβρίου»