Thumbnail
Μεγάλες ανατροπές στους φορολογικούς συντελεστές, για πάνω από 6 εκατομμύρια εργαζόμενους. 

Μεγάλες ανατροπές στους φορολογικούς συντελεστές, για πάνω από 6 εκατομμύρια εργαζόμενους ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος των τεχνοκρατών του ΥΠΟΙΚ είναι οι ελάφρυνση των χαμηλών εισοδημάτων για μισθωτούς και συνταξιούχους που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, μικρές μεταβολές στη φορολογία μέχρι τα 20.000 ευρώ και κλιμακωτή αύξηση για εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ.

Μεγάλη επιβάρυνση θα υπάρξει για τους αγρότες με την εξομοίωση της φορολογίας τους με τους ελεύθερος επαγγελματίες, αλλά με αναγνώριση μεγαλύτερο εξόδων που θα αφαιρούνται από τον τζίρο.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, για τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην ισχύουσα κλίμακα και στους συντελεστές, πέραν της αύξησης της προκαταβολής φόρου για το επόμενος έτος στο 70% από 55%.

Όσον αφορά το αφορολόγητο, η νέα κλίμακα θα οριστικοποιηθεί μέχρι τον Νοέμβριο και θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2016, αλλά οι επιπτώσεις στην τσέπη των μισθωτών θα φανούν από 1-1-2016, καθώς με βάση το νέο καθεστώς θα αλλάξει η μηνιαία παρακράτηση φόρου.

Βασικός στόχος είναι κλίμακα του αφορολόγητου να ανέβει μέχρι τα 12.000 ευρώ από 9.550 που είναι σήμερα και να ισχύσει μόνο για όσους δηλώνουν εισόδημα μέχρι 12.000 Για όσους δηλώνουν υψηλότερα εισοδήματα το αφορολόγητο όριο δεν θα ισχύσει και θα φορολογούνται για το σύνολο του εισοδήματός τους από το πρώτο ευρώ, αλλά με χαμηλό συντελεστή της τάξης του 5%-6%.

Οι συντελεστές θα αυξάνονται προοδευτικά ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και θα φθάνουν στο 50% για εισοδήματα πάνω από 80.000 ευρώ. Με βάση τα παραπάνω θα υπάρξει μείωση φόρου μέχρι 539 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ και σχεδόν μηδενική μεταβολή για τα εισοδήματα από 12.000 μέχρι 20.000 ευρώ. Από εκεί και πάνω θα αρχίζουν επιβαρύνσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια