Thumbnail
Διώξεις

Ντάνι Βέργου - Εφημερίδα των Συντακτών

Εν όψει της εκδίκασης στις 15 του μήνα της υπόθεσης των συνδικαλιστικών στελεχών του χώρου της Υγείας, που μαζί με δεκάδες εργαζόμενους κινητοποιήθηκαν ενάντια στη ρατσιστική αιμοδοσία που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή με τον όρο «μόνο για Ελληνες» προ διετίας, στο Νοσοκομείο Σάμου, οι υγειονομικοί ζητούν την παύση αυτής της δίωξης.

Με ομόφωνη απόφαση, η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στηρίζει την απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου για παύση της δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων, διότι η συνδικαλιστική δράση δεν ποινικοποιείται, ιδίως σε περιπτώσεις ρατσιστικών επιλογών.
Στο εδώλιο

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Οκτωβρίου δικάζονται για την κινητοποίησή τους, με εντολή του τότε εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου μετά από αναφορά της τότε διοικήτριας του νοσοκομείου του νησιού Βασιλείας Σίδερη, η πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου Ουρανία Μιτσάκη-Αποστόλου, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, ο πρόεδρος του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ Σταμάτης Φιλιππής και ο τότε αντιπρόεδρος του συλλόγου ειδικευόμενων γιατρών Νίκος Μπαρμπατζάς.

Η δίκη «συνιστά σαφή παρέμβαση της δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας υπέρ της ναζιστικής οργάνωσης, καθώς και απόπειρα νομιμοποίησης της ρατσιστικής αιμοδοσίας με εθνικά, φυλετικά χαρακτηριστικά», τονίζουν τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου.

«Είναι πρόκληση να σέρνονται στα δικαστήρια συνδικαλιστές, με μάρτυρες κατηγορίας τον τότε γραμματέα της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Βασίλη Ζαβιτσιάνο, την πρώην διοικήτρια του Νοσοκομείου Σάμου Βασιλεία Σίδερη και την τότε διευθύντρια της αιμοδοσίας Πηνελόπη Καλογραία, τη στιγμή που το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έχει δείξει το εγκληματικό του πρόσωπο και τον νεοναζιστικό του χαρακτήρα και βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη κατά 69 στελεχών και μελών της για την εγκληματική τους δράση», προσθέτουν.
Ιατρική δεοντολογία

Οι συνδικαλιστές του Νοσοκομείου -σημειώνουν οι εργαζόμενοι- διώκονται για την αντιρατσιστική τους δράση, την οποία οι δικαστικές αρχές της Σάμου ποινικοποιούν, αντί να στραφούν ενάντια στη διοικήτρια του Νοσοκομείου που επέτρεψε τη ρατσιστική αιμοδοσία, αλλά και σε όσους οργανώνουν τέτοιες ρατσιστικές φιέστες.

Οι φορείς και τα συνδικάτα έπραξαν το καθήκον τους σύμφωνα με την ιατρική δεοντολογία, επισημαίνουν, αλλά και τη δεοντολογία κάθε εργαζομένου στον χώρο της υγείας, όπου δεν χωράνε φυλετικές, ρατσιστικές, θρησκευτικές και πολιτικές διακρίσεις.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα