Thumbnail
«Ήρθαμε σήμερα σε μια δύσκολη μέρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός από τη Μυτιλήνη

 

Αναφερόμενος στον φράχτη του Έβρου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «το όραμα του είναι μία Ευρώπη δίχως τείχη, δίχως φράχτες, δίχως σύνορα».

Τέλος στις συζητήσεις για το γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο έβαλε ο Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μυτιλήνη συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς. 

«Η Ευρώπη, όμως, έχει σύνορα με άλλες χώρες εκτός Ευρώπης. Η Τουρκία σήμερα δεν είναι στην Ευρώπη. Η ιδέα του να πέσει ο φράχτης μονομερώς και να έρχονται οι πρόσφυγες από τον Έβρο, φαίνεται καλή ιδέα για κάποιους που δεν έχουν γνώση του γεγονότος ότι από την άλλη μεριά του Έβρου, μέχρι να φτάσουν δηλαδή στον Έβρο αυτοί οι άνθρωποι, υπάρχουν νάρκες. Άρα το δίλλημα για εμάς δεν είναι εάν θα χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο ή στις νάρκες του Έβρου. Το ζήτημα για εμάς είναι να μην χάνουν τη ζωή τους οι πρόσφυγες» προσέθεσε ο κ. Τσίπρας και τόνισε: «Συνεπώς, η σωστή διαχείριση του προβλήματος είναι η σωστή προετοιμασία των υποδομών στην ελληνική πλευρά και η συνεργασία με την Τουρκία ώστε να σταματήσουνε οι ροές» δήλωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε, τέλος, ότι το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα επισκεφθεί για το προσφυγικό ζήτημα, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Τουρκία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου επισκέφθηκαν, τέλος, τη Γενική Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής όπου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και ενημερώθηκαν για τις προσπάθειες από μέρους της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Ο κ. Σουλτς συνεχάρη τον δήμαρχο και στο πρόσωπο του τον λαό της Λέσβου για τα αισθήματα αλληλεγγύης που επιδεικνύει προς τους μετανάστες, ενώ σημείωσε και την ανάγκη χρηματοδότησης της αυτοδιοικητικής αρχής για την αντιμετώπιση των αναγκών που έχει δημιουργήσει η συνεχιζόμενη αυτή κρίση στο νησί.

Όπως είπε ο κ. Σουλτς, ο κόσμος της Λέσβου, παιδιά και εγγόνια προσφύγων της Καταστροφής του 1922, κάνει μια πραγματικά αξιοθαύμαστη προσπάθεια για όλη την Ευρώπη, υποδεχόμενος με τον καλύτερο τρόπο αυτούς τους ανθρώπους. Αυτή την προσπάθεια, τόνισε, πρέπει να την στηρίξουμε έμπρακτα και κυρίως οικονομικά και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το λύσουμε άμεσα. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τη Λέσβο να διαχειρίζεται ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα μόνη της.

Ο κ. Σούλτς αναφέρθηκε εκτενώς σε πρόταση του κ. Γαληνού για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, την οποία είχε λάβει μερικούς μήνες πριν, και παρέλαβε νέα πρόταση από τον δήμαρχο Λέσβου την οποία δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει άμεσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskalos
Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων
Προκήρυξη – πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση κενών θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων Προκηρύσσεται
Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων
φάρμακα
Σοκ σε φαρμακείο της Αθήνας: Πουλούσε ληγμένα σκευάσματα μερικά εκ των οποίων ήταν για βρέφη
Έλεγχος της ΕΑΔ σε φαρμακείο μετά από καταγγελία για πώληση ληγμένου φαρμακευτικού σκευάσματος για βρέφη
Σοκ σε φαρμακείο της Αθήνας: Πουλούσε ληγμένα σκευάσματα μερικά εκ των οποίων ήταν για βρέφη
EKPA
Η ελληνική γλώσσα στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και το Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ
Δύο δραστηριότητες του Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ
Η ελληνική γλώσσα στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και το Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ