Thumbnail
Τι θα αφορά 

Μόλις πριν από δύο ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης εξέδωσε απόφαση για τη συγκρότηση επταμελούς ομάδας εργασίας με αντικείμενο «την περαιτέρω επεξεργασία της διοικητικής κωδικοποιημένης ύλης του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων που αφορά στις πειθαρχικές διατάξεις», η οποία θα πρέπει να έχει τελειώσει τις εργασίες της σε δύο μήνες.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του in.gr, η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε μπροστά σε απτές περιπτώσεις επιστροφής στο Δημόσιο -λόγω καθυστέρησης στην απονομή πειθαρχικής δικαιοσύνης ή κάποιων νομοθετικών κενών στο νόμο Κατρούγκαλο- επίορκων οι οποίοι ελέγχονταν για διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βερναρδάκης, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν είχαν μιλήσει τότε μόνο για τη νέα ρύθμιση, βάσει της οποίας θα επιβάλλεται άμεσα και χωρίς κωλυσιεργία αυτοδίκαιη αργία στους υπαλλήλους του Δημοσίου για τους οποίους υπάρχει αμετάκλητη δικαστική παραπομπή για κακουργήματα αλλά και για άλλα αδικήματα όπως αυτά της υπεξαίρεσης, απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, δωροδοκίας, απιστίας περί την υπηρεσία καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

Ο κ. Κουρουμπλής επέσεισε την ευθύνη που έχουν τα πειθαρχικά συμβούλια σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για όσους αποδεδειγμένα έχουν διαπράξει αδικήματα που οδηγούν στην ποινή της οριστικής παύσης. Με εγκύκλιο προειδοποιούσε ότι οι καθυστερήσεις στη διερεύνηση και στην έκδοση απόφασης για δυνητική αργία επισύρουν συνέπειες, εν είδει πειθαρχικής ευθύνης, για τα μέλη των πειθαρχικών συμβουλίων.

Παράλληλα, ο κ. Βερναρδάκης είχε αναφερθεί στην επικαιροποίηση του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων που αφορά στις πειθαρχικές διατάξεις. Στόχος, όπως επεσήμανε, είναι νομοτεχνικές βελτιώσεις, ώστε να μη διαιωνίζονται στρεβλώσεις εντός ενός νέου πλαισίου που, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, «θα το διέπει η αρχή της ισορροπίας στην άσκηση των ένδικων μέσων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νεροτσουλήθρα
Σοκ σε νεροτσουλίθρες της Αττικής: Συνελήφθη 42χρονος που φωτογράφιζε παιδιά με το κινητό του
Κατά την έρευνα που του έγινε στην κατοχή του εντοπίστηκε και ένα μαχαίρι μήκους 12 εκατοστών 
Σοκ σε νεροτσουλίθρες της Αττικής: Συνελήφθη 42χρονος που φωτογράφιζε παιδιά με το κινητό του