Thumbnail
Διπλασιάστηκαν από πέρυσι

Δραματικά τα στοιχεία για πεινασμένους μαθητές στα σχολεία της Πάτρας- Διπλασιάστηκαν από πέρυσι - Κολατσιό σε 1.200 παιδιά δίνει ο Δήμος λόγω λιποθυμιών
 
Στόχος, σύμφωνα με τον Δήμο, η κάλυψη 2000 μαθητών - Από την ερχόμενη εβδομάδα η διανομή

Οικογένειες και παιδιά που πεινάνε. Η κρίση δεν έχει τέλος και το φαγητό της ημέρας είναι ζητούμενο σε πολλές περιπτώσεις. Η κατάσταση ανατανακλάται και στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς μαθητές αναγκάζονται να πηγαίνουν νηστικοί στο σχολείο.

Όπως έχει γράψει ήδη το thebest.gr και φέτος μαθητές ολοήμερων σχολείων καλύπτουν το γεύμα τους μέσω της Δομής Συσσιτίου, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πατρέων, προσφέρει σε 1200 μαθητές κολατσιό.

Πέρυσι, όπως αναφέρει, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, είχαν ενταχθεί 640 μαθητές, φέτος εντάχθηκαν 1.200 μαθητές, με προοπτική να φτάσουν τους 2.000.

Σύμφωνα με τον Δήμο, "το Δημοτικό Συμβούλιο είχε επίσης αποφασίσει  να διεκδικήσει την χορήγηση ενός γεύματος για όλους τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα λιποθυμιών από υποσιτισμό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα και όχι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που δεν έχει κάποια αρμοδιότητα".

Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Θεόδωρος Τουλγαρίδης μιλώντας στο thebest.gr εξήγησε ότι ο Δήμος προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους μαθητές που υποσιτίζονται, ξεκινά από την εβδομάδα που έρχεται τη διανομή τροφίμων (γάλα, φρυγανιές, μαρμελάδα) στους γονείς αυτών των μαθητών, ούτως ώστε να μην πηγαίνουν νηστικοί στο σχολείο. Η διανομή θα γίνεται μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ο κ Τουλγαρίδης επισημαίνει ότι μετά από επαφές με τους εκπαιδιευτικούς, διευθυντές συλλόγους γονέων, καταγράφηκαν οι περιπτώσεις μαθητών, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης και θα εξασφαλιστεί κολατσιό.Πρόκειται για παιδιά από όλες  τις βαθμίδες της εκπαίδευσης,από Νηπιαγωγείο έως Λύκειο.

thebest.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα