Thumbnail
Οι απλήρωτοι μισθοί ήταν ήδη από το 2014

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον επιχειρηματία Βασίλη Μπακατσέλο, ο οποίος διατελούσε μέχρι πρόσφατα εκπρόσωπος της υπό πτώχευσης εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Η καταδίκη σχετίζεται με την εφημερίδα, και αφορά στη μη καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζομένους της επιχείρησης, ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν τον περασμένο Μάιο τέσσερα άτομα. Οι απλήρωτοι μισθοί ήταν ήδη από το 2014, όταν ο Β. Μπακατσέλος συνελήφθη για την υπόθεση με αυτόφωρη διαδικασία, όπου και ορίστηκε δικάσιμος.

Ο επιχειρηματίας, γιος του μεγαλοβιομήχανου Αλέξανδρου Μπακατσέλου, "παρέστη" δια πληρεξούσιου δικηγόρου, ο οποίος επικαλέστηκε την οικονομική αδυναμία του εκδοτικού ομίλου του Αγγελιοφόρου για την εξόφληση των αποδοχών των εργαζομένων σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν κατέστη εφικτό να συγκληθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε τον κατηγορούμενο επιχειρηματία ένοχο μετατρέποντας την επιβληθείσα ποινή σε χρηματική προς 25 ευρώ ημερησίως, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή της.

Από νωρίς το πρωί, έξω από τα δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, παραβρίσκονταν εργαζόμενοι της εφημερίδας, που ανήρτησαν δύο πανό, μοιράζοντας σε διερχόμενους το πρώτο απεργιακό τους φύλλο.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες οι ιδιοκτήτες της εταιρείας που κατέχει την εφημερίδα προχώρησαν σε παύση πληρωμών καταθέτοντας αίτημα πτώχευσης, η οποία θα συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στις 27 Νοεμβρίου.

Έως σήμερα τα οφειλούμενα ποσά αντιστοιχούν σε μισθούς 8-9 μηνών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα