Thumbnail
Εξελίξεις

Σε κυρώσεις με στόχο να πλήξει την τούρκικη οικονομία, προχωράει άμεσα η Ρωσία ως αντίποινα στις εμπρηστικές δηλώσεις του Ερντογάν.

Μεγάλα τουριστικά γραφεία μπλοκάρουν την πώληση ταξιδιωτικών πακέτων με προορισμό τουρκικές πόλεις, ενώ ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού, Όλεγκ Σαφόνοφ, έδωσε εντολή να «παγώσουν» όλα τα ταξίδια με προορισμό την Τουρκία, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει ζημία που εκτιμάται στα 10 δις δολάρια.

Την ίδια ώρα, το Κρεμλίνο καλεί όλους τους Ρώσους πολίτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία να επιστρέψουν, ενώ καλεί τους υπηκόους να μην προγραμματίσουν επισκέψεις στη χώρα «για λόγους ασφαλείας».

Επίσης, οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν 39 Τούρκους επιχειρηματίες που βρίσκονταν στη χώρα επικαλούμενες ότι είχαν δηλώσει ψευδώς ότι είναι τουρίστες, ενώ παρακολουθούσαν συνέδριο για την αγροοικονομία!

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έδωσε εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να ετοιμάσει επιπλέον μέτρα, εκ των οποίων το πάγωμα ορισμένων κοινών επενδυτικών σχεδίων με την Τουρκία, ενώ τόνισε πως στο πλαίσιο αυτό θα περιλαμβάνονται και περιορισμοί στις εισαγωγές τροφίμων.

Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης δήλωσε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Turkish Stream εμπίπτει σε αυτά τα περιοριστικά μέτρα, προσθέτοντας ότι οι περιορισμοί εναντίον της Άγκυρας μπορεί ακόμη να περιλαμβάνουν και τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της Τουρκίας στο Ακούγιου της Μερσίνας -απέναντι από την Κύπρο- που βρίσκεται υπό κατασκευή.

.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια