Thumbnail
Νέο πεδίο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων

Ενισχύεται η βαθμολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων με υψηλά εκπαιδευτικά προσόντα ενώ πλέον θα υπολογίζεται στο Δημόσιο ως προϋπηρεσία η εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα.

Την ίδια ώρα, διαμορφώνεται συνολικά νέο πεδίο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και επιλογής προϊσταμένων ενώ ριζικές αλλαγές επέρχονται στο σύστημα προαγωγών.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στο "ΒΗΜΑ", είναι αξιοσημείωτο ότι, εκτός από καθηγητές πανεπιστημίου της χώρας μας ή του εξωτερικού (εφόσον γνωρίζουν άριστα τα ελληνικά), μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις των γενικών γραμματέων, αναπληρωτών γενικών γραμματέων και ειδικών γραμματέων των υπουργείων, δημόσιοι υπάλληλοι με βαθμό Α και υψηλά εκπαιδευτικά προσόντα (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, απόφοιτοι Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης).

Μέλη ΔΕΠ των πανεπιστημίων που το επιθυμούν και οι προσοντούχοι δημόσιοι υπάλληλοι θα καταγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης που συστήνεται και τηρείται ηλεκτρονικά από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ). Από αυτή τη δεξαμενή θα επιλέγονται στελέχη για την κάλυψη θέσεων γενικών γραμματέων, προέδρων, διοικητών/τριών, διευθυνόντων/νουσών συμβούλων και όλων των μελών των διοικήσεων των δημοσίων νομικών προσώπων.

Όλα αυτά προβλέπονται στο σχέδιο νόμου «Διαφάνεια, Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης», το οποίο δόθηκε την Τετάρτη -ημέρα που απεργούσαν οι δημοσιογράφοι- σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Ήδη νωρίς το πρωί της Πέμπτης είχαν ξεπεράσει τα 150 τα σχόλια επί του σχεδίου νόμου στο opengov.gr, με θετικές αποτιμήσεις αλλά και αρνητικές κρίσεις κυρίως για την «ψαλίδα» που δημιουργείται μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων ΠΕ και ΤΕ και υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

Ως προϊστάμενοι γενικής διεύθυνσης και προϊστάμενοι διεύθυνσης επιλέγονται μόνο υπάλληλοι κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ). Όμως για τη θέση προϊσταμένων Τμήματος μπορούν να επιλεγούν υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ αλλά και υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α βαθμού.

Επίσης, προβλέπεται ότι για τους υπαλλήλους κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, κατόχους μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών διάρκειας ενός τουλάχιστον έτους, ο χρόνος που απαιτείται για τη βαθμολογική εξέλιξη μειώνεται συνολικά κατά δύο έτη. Για τους κατόχους διδακτορικού διπλώματος ο χρόνος που απαιτείται για τη βαθμολογική εξέλιξη μειώνεται συνολικά κατά έξι έτη.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Φοιτητές από ΗΠΑ στο ελληνικό θερινό σχολείο του ΕΚΠΑ με με θέμα τον ελληνικό πολιτισμό!
Μετέχουν στο θερινό σχολείο «Ταξίδι στον ελληνικό πολιτισμό», που οργανώνει το αγγλόφωνο πρόγραμμα της Φιλοσοφικής Αθηνών στην Αρχαιολογία, Ιστορία...
Φοιτητές από ΗΠΑ στο ελληνικό θερινό σχολείο του ΕΚΠΑ με με θέμα τον ελληνικό πολιτισμό!