Thumbnail
Σύμφωνα με τη μάρτυρα, τα τρία παιδιά από την παρέα του Φύσσα δέχτηκαν δύο επιθέσεις 

Συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής και σήμερα Παρασκευή με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Η φοιτήτρια Παρασκευή Καραγιαννίδου κατέθεσε στο δικαστήριο πως η ομάδα που επιτέθηκε στον Παύλο Φύσσα και την παρέα του το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 ήταν οργανωμένη και συνεννοημένη.

"Ο Ρουπακιάς ήξερε πολύ καλά τον στόχο του. Ήξερε πού να πάει όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο, αλλά και οι άλλοι που ήδη χτυπούσαν τον Φύσσα δεν αιφνιδιάστηκαν. Φαινόταν σαν να υπήρχε συννεννόηση. Πήγαν αμέσως πίσω από τον Ρουπακιά και του άνοιξαν χώρο για να μην μπορεί να ξεφύγει ο Φύσσας". ανέφερε η φοιτήτρια 

Είπε επί λέξη η μάρτυρας:

Η πρόεδρος καλεί την επόμενη μάρτυρα, Παρασκεύη Καραγιαννίδου να προσέλθει για κατάθεση.

Η μάρτυρας προσέρχεται και ξεκινά: Είμαι φοιτήτρια στο 5 έτος στο γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών. Μένω στο Κερατσίνι. Με τη Ζώρζου είμαστε μαζί από το Γυμνάσιο, μένουμε αρκετά κοντά κάνουμε βόλτες, βγαίνουμε μαζί. Εκείνη την ημέρα είχαμε πάει με ένα παιδί στο Πασαλιμάνι. Μας γύρισε το παιδί και μας άφησε στην Τσαλδάρη. Εμείς του είπαμε να μας αφήσει εκεί, να διευκολυνθεί κ αυτός και εμείς να περπατήσουμε να πάμε σπίτια μας. Γύρω στις 11:30 μας άφησε εκεί. Κάναμε βόλτα στην Τσαλδάρη και κάτσαμε στο πρωτο παγκάκι επι της Τσαλδάρη κοντά στην Ξάνθου. Μερικά μέτρα πιο κάτω είναι μια στάση λεωφορείου. Το παγκάκι είναι πάνω στο πεζοδρόμιο και όχι στο διάζωμα. Από εκεί που καθόμασταν μπορούσαμε να βλέπουμε όλα τα μαγαζιά αλλά μπροστά μας ήταν το Σμαρώ με τα καλλυντικά και ένα μαγαζί με παιδικά παπούτσια. Εγώ νομίζω καθόμουν προς την Ξάνθου χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη. Δεν είχε ιδιαίτερη κίνηση η Τσαλδάρη. Συζητάγαμε εκεί που καθόμασταν και κάποια στιγμή ακούσαμε φασαρία που ερχόταν από Κεφαλληνίας και Τσαλδάρη. Στην απέναντι πλευρά του δρόμου, φωνε΄ς φασαρία. Δεν είχα καταλάβει τι λέγανε ήταν αρκετά όμως τα άτομα. Γυρίσαμε να δούμε τι γίνεται. Είδαμε μια παρέα γύρω στα 7 άτομα και πέρασαν απέναντι. Σε αυτούς υπήρχαν δύο γυναίκες, ήταν 25-30 χρονών.
 

Δεν ήταν από αυτούς η φασαρία, ήταν από 20-30 άτομα πίσω τους. Όταν γυρίσαμε άκουσα κάποιον να λέει τρέξτε και η πρώτη παρέα σκόρπισε. Πριν από αυτούς είχαν περάσει άλλοι νεότεροι θα έλεγα γύρω στα 18 με φανέλες, ήταν φίλαθλοι. Πίσω απ΄την παρέα ήταν περίπου 30 τους είδα Κεφαλληνίας με Τσαλδάρη φώναζαν απ'οτι κατάλαβα απειλητικά. Δεν κατάλαβα λέξεις. Δεν ήταν μια απλή βαβούρα μεταξύ φίλων. ήταν πάρα πολλα άτομα πίσω τους και καναν φασαρία κ μετά είπε κάποιος απ' την πρώτη παρέα τρέξτε. Φορούσαν όλοι μαύρα ρούχα, ήταν το ίδιο σχεδόν η πρώτη παρέα δεν ήταν καν ομοιόμορφα ντυμένη. Δεν έβλεπα κάτι να κρατύσαν δεν είμαι σίγουρη. Στην αρχή μου δόθηκε η εντύπωση οτι μπορεί να ήταν για τα αθλητικά αλλά μετά κατάλαβα οτι δεν ήταν κάτι τέτοιο. Όταν πέρασαν απέναντι ήταν περίπου 15-20 μέτρα μακριά μας. Τα 7 άτομα μετά το τρέξτεπου είπε κάποιο αγόρι άρχισαν να τρέχουν. Έμειναν 2 πίσω, 1 έτρεξε μπροστά μας και μείνανε 3 τελικά και τότε 10-15 σχεδόν από τους άλλους έπεσαν πάνω στα 3 παιδιά και τους χτυπούσαν.

Το καθένα από τα 3 παιδιά είχε 2-3 πάνω του και οι άλλοι σαν να έκαναν κλοιό λίγο πιο πίσω. Από αυτούς που χτυπούσαν σίγουρα 3-4 είχαν κράνη. Είδα οτι είχαν μαύρες μπλούζε, αρβύλες και κάποιοι γκρί άσπρες παραλλαγές. ήταν κοντοκουρεμένοι οι πιο πολλοι. Κάποιοι είχαν και άσπρα γράμματ στις μπλούζες τους αλλά δεν είδα τι γράφανε ή τι σύμβολο είχαν. Δεν χτυπούσαν και οι δύο πλευρές γιατί τα παιδιά είχαν 3 πάνω τους και προσπαθούσαν να προστατευτούν. Οι υπόλοιποι από τους 20-30 σαν να προσπαθούσαν να εμψυχώνουν αυτούς που δέρνανε και να ρίξουν το ηθικό των παιδιών που τρώγανε ξύλο. Σαν να ήταν μια ομάδα και να προσπαθούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο. Εγώ σηκωθηκα και άρχισα να βλέπω προς εκείνη τη πλευρά. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Μετά την πρώτη επίθεση που δέχθηκαν τα 3 παιδιά πέρασαν απέναντι και σε δευτερόλεπτα ήρθαν άλλοι τόσοι. Υπήρχαν και κρυμμένοι σε κάδους, σε δέντρα, στο διάζωμα και πήγαιναν και χτυπούσαν τα παιδιά. Για τον κάδο είμαι απόλυτα σίγουρη, είδα έναν να βγαίνει από έναν κάδο και να τρέχει προς το σημείο της επίθεσης, δεν ξέρω που ήταν πριν. Φορούσε μαύρη μπλούζα, παντελόνι παραλλαγή γκρί άσπρο και άρβυλα, κοντοκουρεμένος και μετά άλλος ένας ίδιος με ίδια ρούχα. Και πήγαν και αυτοί και χτύπησαν τα παιδιά.

Μετά είδα ένα αυτοκίνητο δεν ξέρω από που ήρθε, το είδα ξαφνικά στα δεξιά μου. Σταμάτησε πλάγια στο πεζοδρόμιο ακριβώς στο σημείο που χτυπούσαν τα παιδιά. Βγήκε ο οδηγός και έπιασε ένα απ'τα παιδιά που χτυπούσαν αυτοί. Ο οδηγός πήγε κατευθείαν στο παιδί. Δύο τρείς από αυτούς που τον χτυπούσαν στάθηκαν από πίσω απ΄το παιδί άνοιξαν χώρο στον οδηγό. Σαν να το ήξεραν. Δεν αιφνιδιάστηκαν από την άφιξη του οδηγού, σαν να είχαν συνεννοηθεί, σαν να γνωρίζονταν. Ένα άλλο παιδί από αυτά που τρώγανε ξύλο ήταν πεσμένο σε μια βιτρίνα δεν ξέρω αν τον χτυπούσαν πάνω εκεί. Ο οδηγός έπιασε το Φύσσα αγκαλιά με το αριστερό χέρι, Δεν θα μπορούσε να αντιδράσει. Από την δεξιά πλευρά έγιναν κινήσεις. Κίνηση του δεξιού του χεριού προς τα πίσω με τον αγκώνα. Μετά από αυτό ο οδηγός πάει προς το αμάξι. Τότε ήρθαν 2 αστυνομικοί. Πρίν θυμάμαι είχαν περάσει 2 μηχανές Δίας. Τη στιγμή που ο οδηγός πήγε να μπεί στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί πήγαιναν πάνω στο παιδί που είχε μαχαιρώθεί. ‪#‎gdtrial‬

Καρ: Το παιδί είπε "όχι εμένα, όχι εμένα, αυτόν πιάστε, με μαχαίρωσε στην καρδιά". Τότε ο αστυνομικός έβγαλε τον οδηγό. Είδα τότε να βγαίνει κάποιος από τη θέση του συνοδηγού, θα τον έλεγα ψηλό, κοντοκουρεμένο, με μαύρη μπλούζα και μάυρο παντελόνι ή σκούρο τζιν. Αυτός προσπάθησε να ελευθερώσει τον οδηγό μαζί με άλλους δύο από αυτούς που χτυπούσαν τα παιδιά και ρίξανε κλωτσιές στους αστυνομικούς. Μια κλωτσιά έπεσε και στο αυτοκίνητο, Μετά έτρεξε μια γυναίκα αστυνομικός και οι τρείς έτρεξαν μαζί με όλους τους προηγούμενους. Και κατάφεραν να κρατήσουν μόνο τον οδηγό. Πολύ γρήγορα έφτασαν και άλλοι Δίας με μηχανές και σχεδόν ταυτόχρονα ήρθε και περιπολικό. Οι άλλοι είχαν φύγει, ήταν μόνο ο οδηγός και οι Δίας. Ήρθε αστυνομικός και ζητούσε αν υπάρχουν μάρτυρες και εμείς κατευθυνθήκαμε αλλά δεν θυμάμαι αν τον πιάσαμε εμείς ή πως έγινε. Μας είπε να μην αγχωνόμασετ και μας ζήτησε να τον ακολουθήσουμε στο α.τ. Κερατσινίου. Εκεί ανεβήκαμε στον τρίτο, μιλήσαμε με έναν με πολιτικά αλλά δεν υπογράψαμε ούτε κράτησε σημειώσεις. Εκεί περιμέναμε μέχρι τις 3-4 και μετά πήγαμε ΓΑΔΑ αλλά πήγε πρώι για να καταθέσουμε. Θυμάμαι οτι όση ώρα ήμασταν πάνω ήρθε ο Ρουπακιάς και ήταν σε ένα γραφείο χωρίς χειροπέδες και μπαινόβγαινε στο γραφείο. Ο διοικητής όταν το είδε αυτό ζήτησε να κλείσουν την πόρτα και να τον περιορίσουν. Μετά εμένα και τη Ζώρζου μας είχαν σε ένα δωμάτιο μόνες μας. Στην τελευταία κατάθεση θυμάμαι μας δείξανε φωτογραφίες για τον συνοδηγό θυμάμαι οτι 2 μου ταίριαζαν αλλά δεν μπορεσα να καταλήξω.

Η Πρόεδρος της ζητάει να γυρίσει να δει αν κάποιος από τους κατηγορύμενους ήταν εκεί εκείνο το βράδυ και η πρόεδρος τους ζητάει να σηκωθούν. Η μάρτυρας λέει οτι ο Καζαντζογλου ταιριάζει με τον σωματότυο του συνοδηγού έτσι ήταν αδύνατος αλλά οτι οι άλλοι που είδε εκείνο το βράδυ ήταν νεότεροι γύρω στα 20.

Καρ: Αυτοί οι 20-30 μου έδωσαν την εντύπωση οτι ήταν άτομα της Χρυσής Αυγής. Το συνδύασα και λόγω της ενδυμασίας αλλά και γιατί λίγες μέρες πριν είχε γίνει μια παρόμοια επίθεση στο Πέραμα σε μέλη του κκε από μέλη της Χρυσής Αυγής με τα ίδια ρούχα και κράνη. Το έμαθα πρώτα από τη γειτονιά και μετά από τις ειδήσεις. Και άλλες επιθέσεις ξέρω σε μετανάστες στην Αθήνα οτι είχαν σκοτώσει και κάποιον. Οτι είχαν σπάσει πάγκους σε λαϊκές, όλη την ώρα τα δείχνουν τα μέσα, ξέρω οτι έχουν και στρατιωτική οργάνωση. Αλλά και αυτό που είδα ήταν οργανωμένο, δεν δρούσαν ο καθένας μόνος του. ξεκίνησαν από κάπου όλοι μαζί. Πήγαν πάνω στα παιδιά έφγαν μετά όλοι μαζί, δεν σκόρπισαν, φαίνονταν να έχουν συνεννοηθεί πως θα πάνε, πως θα φύγουν. Έχω ακούσει οτι έχουν στρατιωτική εκπαίδευση οτι δρούν από πάνω προς τα κάτω, περιμένουν εντολές από τον αρχηγό να δράσουν. Στη σχολή μου δεν έχω δει τίποτα σχετικό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αρθρίτιδα
Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Το σημείο του σώματος που αποκαλύπτει νωρίτερα τον κίνδυνο
Ένα ακόμα βήμα προς την εύρεση μεθόδων έκγαιρης διάγνωσης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας κάνει η επιστημονική κοινότητα
Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Το σημείο του σώματος που αποκαλύπτει νωρίτερα τον κίνδυνο