Thumbnail
Την ερχόμενη Κυριακή συγκαλείται πανελλαδική σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Θεσσαλίας, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου. Την ερχόμενη Κυριακή, μάλιστα, συγκαλείται, στην κωμόπολη του Παλαμά Καρδίτσας, πανελλαδική σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων, προκειμένου να καθοριστεί η μορφή που θα έχουν οι κινητοποιήσεις τους.

Οι εκπρόσωποι των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας δήλωσαν ότι ο υπουργός δεν έκανε δεκτό κανένα από τα αιτήματά τους.

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας δήλωσε: «Καλούμε τον αγροτικό κόσμο της χώρας να στήσει μπλόκα παντού για να μην περάσουν τα καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης». «ΕΕ και κυβέρνηση μας κήρυξαν τον πόλεμο και θέλουν να μας εξαφανίσουν μέσω της νέας ΚΑΠ. Με ΚΑΠ και μνημόνιο δεν έχει μέλλον ο αγροτικός τομέας», συνέχισε.

Ο κος Μπούτας σημείωσε, παράλληλα, ότι ο υπουργός δεν δέχθηκε κανένα από τα αιτήματα τους, μεταξύ των οποίων, είναι η απόσυρση της ρύθμισης που προβλέπει την ανάκτηση 320 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στους αγρότες ως αποζημίωση το 2008-2009 και κρίθηκαν ως παράνομες ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η θέσπιση αφορολόγητου ορίου 30.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και η μη αύξηση των εισφορών τους στον ΟΓΑ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας τόνισε ότι «επιβάλλεται ο καθένας που δε μπορεί να παράγει να βγει στα μπλόκα», ενώ ανέφερε ότι «δεν δώσαμε καμία λευκή επιταγή στην κυβέρνηση για τον αφανισμό των αγροτών».

«Δεν υπάρχει θέληση και διάθεση για τη στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε μέχρι να δοθούν ουσιαστικές λύσεις», υπογράμμισε ακόμη.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε: «Οι όποιες λύσεις πρέπει να δοθούν στο πλαίσιο των όρων που προβλέπει η νέα ΚΑΠ», αναφέροντας παράλληλα ότι το υπουργείο συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμβλυνση των επιπτώσεων των μέτρων στους αγρότες.

Σύντομα «ο αγροτικός χώρος θα έχει ανασάνει με τις δράσεις που αναλαμβάνονται για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα». ήταν η εκτίμησή του επί του θέματος. 

Όσον αφορά την τοποθέτησή του για τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν οι αγρότες, ο υπουργός σημείωσε ότι είναι δικαίωμά τους να οργανώνονται και να κινητοποιούνται προκειμένου να αναδείξουν τις επιδιώξεις τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Με την ολοκλήρωση των διορθώσεων θα υπογραφούν από τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ