Thumbnail
Περίπου 20 εκατ. ευρώ μοιράστηκαν πέρυσι, 30 ανώτατα και ανώτερα στελέχη των ελληνικών τραπεζών

Τι και αν ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια του πλυθησμού βυθίζονται στην φτώχεια και την ανέχεια που τους προσφέρει απλόχερα η συνεχιζόμενη μνημονιακή πολιτική, μάλλον δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο για τα στελέχη των τραπεζών σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται στα ενημερωτικά δελτία τους.

Περίπου 20 εκατ. ευρώ μοιράστηκαν πέρυσι, 30 ανώτατα και ανώτερα στελέχη των ελληνικών τραπεζών.

Πόσες φορές έχουμε ακούσει, ότι πάση θυσία πρέπει να σωθούν οι τράπεζες; Ε αυτές οι οι"σωζόμενες" τράπεζες έδωσαν μέχρι και το τέλος του 2014 μισθούς οι οποίοι ξεπερνούσαν τα 16.000 ευρώ μηνιαίως φτάνοντας και το ποσό των 20.512 στην περίπτωση ανώτατου στελέχους.

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος είχε ανακοινώσει την οικειοθελή μείωση του μισθού του στα επίπεδα των 7.500 ευρώ το μήνα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ «οι μηνιαίες απολαβές μελών της διοίκησης και ορισμένων ανώτατων στελεχών των τραπεζών ήταν προκλητικά υψηλότερες. Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες δαπάνησαν το 2014 περίπου 20 εκατ. ευρώ για τις αμοιβές των στελεχών αυτών. Το ποσό αυτό αφορά τις μεικτές αποδοχές, που σημαίνει ότι περιλαμβάνει και τον φόρο που έχει παρακρατηθεί. Επίσης περιέχονται και οι εργοδοτικές εισφορές ύψους περίπου 1,9 εκατ. ευρώ».

Η Εθνική τράπεζα εμφανίζεται να έχει διαθέσει περίπου 7,622 εκατ. ευρώ, ωστόσο στον κατάλογο των αμοιβών που δημοσιεύει έχει συμπεριλάβει και πλήθος άλλων στελεχών χαμηλότερου επίπεδου (ως του βαθμού του βοηθού γενικού διευθυντή). Συνολικά οι αμοιβές των μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας για τη συμμετοχή τους σε αυτό έφθασαν τα 492.450 ευρώ. Το σύνολο των εργοδοτικών εισφορών που κατέβαλε στα ασφαλιστικά ταμεία η Εθνική για τα στελέχη αυτά ξεπέρασε ελαφρώς το 1,4 εκατ. ευρώ.

Η τράπεζα Πειραιώς έχει την πιο χαμηλή μισθοδοσία καθώς το σχετικό κονδύλι έφθασε τα 1,719 εκατ. ευρώ μεικτά.

 Η δεύτερη χαμηλότερη μισθοδοσία αντιστοιχεί στην Αlpha Bank η οποία διέθεσε για την ανώτατη διοίκηση της 2,566 εκατ. ευρώ και άλλα 670.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της τραπέζης. Η Alpha πλήρωσε επιπροσθέτως περίπου 13.316 ευρώ για τα κινητά  τηλέφωνα των στελεχών.

Η διοίκηση της Eurobank αναδεικνύεται η αμέσως πιο ακριβή διαθέτοντας για το σκοπό αυτό περίπου 4,8 εκατ. ευρώ και άλλα 714.000 ευρώ για τη συμμετοχή των μελών στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστήμιο αιγαιου
Πανεπιστημίου Αιγαίου: Μετονομάζεται το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών
«Μετονομασία του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, χωρίς μεταβολή του επιστημονικού πεδίου...
Πανεπιστημίου Αιγαίου: Μετονομάζεται το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών