Thumbnail

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Άμυνας  οι απόφοιτοι ιατρικών σχολών θα μπορούν να καλύπτουν τα κενά ά των αγροτικών ιατρείων στη διάρκεια της θητείας του και θα μπορούν αν επιθυμούν να παραμείνουν για να εκτελέσουν το υπόλοιπο της υποχρεωτικής υπηρεσίας τους ως αγροτικοί γιατροί στο ίδιο μέρος.

Οι απόφοιτοι Νομικών σχολών α μπορούν να προσμετρούν το χρόνο της υπηρεσίας ως Νομικοί Σύμβουλοι στα νομικά γραφεία των Ενόπλων Δυνάμεων στο χρόνο που είναι αναγκαίος για να αποκτήσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματός τους.

Προεδρικό διάταγμα αναγνωρίζει την εργασιακή εμπειρία για διάφορες αλλεςειδικότητες και επαγγέλματα.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ . Βίτσας, μιλώντας στη Βουλή σημείωσε πως για τους γιατρούς προκηρύσσεται η θέση από το Υπ.Υγείας και εαν δεν καλύπτεται,    το υπουργείο Υγείας μέσα από τη διαδικασία της προκήρυξης θα ζητάει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να καλυφθεί η θέση!

"Μόνο τότε ξεκινάει αυτή η διαδικασία . Αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι η αντίστοιχη υγειονομική στρατιωτική  υπηρεσία θα λειτουργεί, θα υπάρχει και συγχρόνως ο ιατρός ο οποίος κάνει τη θητεία του είναι κάτω από μια διοικητική υπαγωγή που τον έχει πάει σε μια συγκεκριμένη περιοχή.
Νομίζω ότι γίνεται κατανοητό τι λέω, ότι δεν υπάρχει μια αντιστροφή η οποία έχει καθοριστεί από την αρχή με βάση τα μόρια." τονίζει ο Δημήτρης Βίτσας

Σχετικά με τους απόφοιτους Νομικών Σχολών και ΤΕΙ σημειώθηκε πως:  "Οσον αφορά τους δικηγόρους αλλά και άλλους βρισκόμαστε σε μία επικοινωνία με το ΤΕΕ και με άλλες ενώσεις που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουμε και μία επικοινωνία με τα ΤΕΙ γιατί και ορισμένες σχολές των ΤΕΙ έχουν άσκηση επαγγέλματος ώστε να έχουν άμεση επαφή με αυτό που έχουν μάθει και να είναι διπλά ωφέλιμοι.

Η μία ωφέλεια είναι στις ένοπλες δυνάμεις και η δεύτερη ωφέλεια είναι  ότι στο χρονικό διάστημα των 9 ή 12 μηνών, παραμένουν σε πλήρη επαφή με αυτό που θα θέλουν ή πρόκειται να κάνουν στην υπόλοιπη ζωή τους.

Μακάρι να μπορέσουμε μέσα από διάφορες διαδικασίες να υπάρξει και μια επιπλέον εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της θητείας τους και να αποκτούν και άλλοι πολίτες κατά τη διάρκεια της θητείας τους επιπλέον εξειδικευμένες γνώσεις τις οποίες θα τις  χρησιμοποιούν. Θα κάνουμε κάποια αν θέλετε καλά πειράματα, ας πούμε σε  σειρά η οποία μπήκε στο Ναυτικό είχαμε μια διαδικασία εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, αρχικών  ή προχωρημένων και κάποιοι από αυτούς καταφέρανε και 32 αν θυμάμαι καλά να πάρουνε SCDL, δηλαδή να κάνουμε αν θέλετε μια τέτοια διαδικασία."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Με την ολοκλήρωση των διορθώσεων θα υπογραφούν από τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ