Thumbnail

Αποκλεισμό του λιμένα Ναυπλίου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι επαγγελματίες αλιείς της Αργολίδας, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου, αλλά και για τη φορολογία των αγροτών.

Συγκεκριμένα, αλιείς από το Ναύπλιο, τη Νέα Κίο και το Τολό μετέφεραν περίπου 60 αλιευτικά σκάφη, στα οποία είχαν αναρτήσει, μαζί με τις ελληνικές, μαύρες σημαίες και πανό κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού, ανοικτά του λιμένα Ναυπλίου, μπροστά από το Μπούρτζι, τα έβαλαν σε παράταξη και απέκλεισαν το λιμάνι για περισσότερες από δύο ώρες, μην επιτρέποντας την είσοδο και την έξοδο πλοίων.

Οι αλιείς έκαναν αισθητή τη διαμαρτυρία τους ανάβοντας καπνογόνα, ενώ δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια, κυρίως, στο ασφαλιστικό.

Μεγάλη δύναμη αγροτών από τν Νεμέα έχουν αποκλείσει, από τις 11 το πρωί, το τελωνείο και το λιμάνι της Κορίνθου, διαμαρτυρόμενοι για τον φόρο στο κρασί. Οι αγρότες κατέβηκαν με τα τρακτέρ από τη Νεμέα στα διόδια του Ισθμού όπου υπάρχει το μπλόκο και στη συνέχεια με αγροτικά αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν προς την Κόρινθο, έκαναν πορεία με τα αυτοκίνητα και κατέληξαν στο λιμάνι, αποκλείοντάς το μαζί με το Τελωνείο.

Ο Δημήτρης Τέκνος, από το συντονιστικό των αγροτών της Νεμέας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα ενισχύσουν το μπλόκο του Ισθμού και από αύριο, με ενισχύσεις που περιμένουν από τη Λακωνία και την περιοχή του Φενεού, εξετάζουν το κλείσιμο διαρκείας της Αθηνών - Κορίνθου στον Ισθμό και στη νέα και στην παλαιά εθνική οδό.

Στον χώρο του λιμένα Κορίνθου και του Τελωνείου υπάρχει δύναμη εκατό περίπου αγροτικών αυτοκινήτων και περί τα επτακόσια πενήντα άτομα που κάνουν τον αποκλεισμό, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί κάθε δραστηριότητα στη λιμενική ζώνη. Οι αγρότες δήλωσαν ότι θα κρατήσουν κλειστό το λιμάνι και το τελωνείο ως τις 2 μετά το μεσημέρι και ακολούθως θα μεταβούν στο μπλόκο του Ισθμού, για να το ενισχύσουν. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Με την ολοκλήρωση των διορθώσεων θα υπογραφούν από τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ