Thumbnail
Αποχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο των Τεμμπών

Διχασμένοι φαίνεται να είναι οι αγρότες σε σχέση με το μέλλον των  κινητοποιήσεών τους, μετά την άρνηση του μπλοκ της Νίκαις να συμμετάσχουν στη σύσκεψη των αγροτικών μπλόκων στη Θεσσαλονίκη στην οποία αποχώρηση και μπλοκ των Τεμπών. 


Σύμφωνα με το newsit.gr, οι αγρότες είχαν δώσει ραντεβού στο συνεδριακό κέντρο της Σίνδου στις 12:00 το πρωί της Τρίτης (26.01.2016) για να αποφασίσουν πως θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και αν θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό μετά την πρόσκληση για διάλογο που τους απηύθυνε το περασμένο Σάββατο (23.01.2016) ο Αλέξης Τσίπρας.


Όταν όμως στη Σίνδο έφτασαν περισσότεροι αγρότες απ’ όσους αρχικά είχαν προκληθεί, προκλήθηκε ένταση, εκνευρισμός και προβλήματα επί της διαδικασίας. Εμφανίστηκαν επίσης και αγρότες που δεν συμμετέχουν στα μπλόκα αλλά ήθελαν να μπουν στο συνεδριακό κέντρο για να πάρουν μέρος στη συνεδρίαση.

Τελικά, αποφασίστηκε να μπουν στη συνεδρίαση περισσότερα από δυο άτομα από κάθε μπλόκο, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί, με την προϋπόθεση πως θα μιλούσαν μόνο οι εκπρόσωποι των μπλόκων.

Αποχωρώντας, ο εκπρόσωπος των αγροτών από τα Τέμπη, Παναγιώτης Καλογιάννης, τόνισε: "Μας χαρακτήρισαν αγροτοπατέρες, οι εργατοπατέρες δεν έχουν θέση εδώ. Σε αυτούς που το παίζουν αγροτοπατέρες τους χαρίζουμε τη διαδικασία", είπε.

Και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει, από την πλευρά τους τουλάχιστον, καμία πρόθεση να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο και ο διάλογος δεν γίνει από μηδενική βάση.

"Όσο δεν παίρνει πίσω τα νομοσχέδια που λέμε πως μας κλείνουν τα σπίτια και δεν συζητάμε από το μηδέν και δεν σταματάνε οι υπουργοί να τορπιλίζουν το διάλογο που πάει να γίνει, δεν πάμε πουθενά", τόνισε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Με την ολοκλήρωση των διορθώσεων θα υπογραφούν από τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ