Thumbnail

Αχιλλέας Μπέος Οπως δήλωσε μέλος της διοίκησης του Γηροκομείου, συγκεκριμένη συνεργάτιδα του πρώην δημάρχου γυρνούσε σε όλα τα καταστήματα, στα οποία είχαν δοθεί εισιτήρια για προπώληση, και έκανε εισπράξεις

| ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Συντάκτης: Κώστας Ζαφειρόπουλος

«Τρύπα» χιλιάδων ευρώ αποκαλύφθηκε στα οικονομικά του Γηροκομείου Βόλου, καθώς το ίδρυμα φέρεται να είναι εκτεθειμένο ύστερα από συναυλία του Αντώνη Ρέμου που πραγματοποιήθηκε το 2014 με διαμεσολάβηση του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος πρόσφατα τέθηκε σε αργία από το αξίωμα του δημάρχου.

Το ζήτημα προκάλεσε χθες σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του καταγγέλλοντος απερχόμενου προέδρου του Γηροκομείου Βόλου, Παύλου Πάνου, και του πρώην δημάρχου Βόλου. Ο τελευταίος σε δηλώσεις του αποκάλεσε -κατά την προσφιλή του συνήθεια- τον Π. Πάνου «λαμόγιο, αποτυχημένο και γελοίο υποκείμενο».

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το θέμα, μέλη του Δ.Σ. του ιδρύματος μαζί με τον Παύλο Πάνου εξήγησαν πως «η συγκεκριμένη συναυλία είχε εισπράξεις 27.980, το Γηροκομείο έλαβε 5.380 και, όταν ζητήθηκαν από τον Αχιλλέα Μπέο τα παραστατικά, αυτός τους εξύβρισε». Σύμφωνα με το Δ.Σ. του Γηροκομείου, εάν δεν δοθούν τα παραστατικά, η εφορία θα επιβάλει πρόστιμο ύψους 7.000 ευρώ.

«Ομολογία»

Οπως δήλωσε μέλος της διοίκησης του Γηροκομείου, συγκεκριμένη συνεργάτιδα του πρώην δημάρχου γυρνούσε σε όλα τα καταστήματα, στα οποία είχαν δοθεί εισιτήρια για προπώληση και έκανε εισπράξεις.

Οπως η ίδια κατέθεσε, πριν από την έναρξη της συναυλίας ο Αχ. Μπέος μπροστά στα μέλη της διοίκησης απευθύνθηκε στην ίδια συνεργάτιδά του και της είπε: «Τα 20.000 χιλιάρικα τα έχω εγώ».

Η εταιρεία κυπριακών συμφερόντων που, σύμφωνα με τον Π. Πάνο, έφερε ο Αχ. Μπέος για να αναλάβει την τεχνική υποστήριξη της συναυλίας, έκοψε τιμολόγια ύψους 13.500 ευρώ, αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν πληρώθηκε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων προς τον Π. Πάνου για ποιο λόγο συνεργάστηκε εξαρχής με τον Αχ. Μπέο, από την ώρα που -όταν εκλέχθηκε- και φυλακή είχε πάει και κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ήταν και σε καθεστώς υποδικίας βρισκόταν, ο ίδιος δεν έδωσε απάντηση αλλά αρκέστηκε να πει ότι πίστεψε πως ήθελε να βοηθήσει το Γηροκομείο.

Ανακοίνωση

«Η μόνη εμπλοκή του κ. Μπέου ήταν η μεσολάβηση στον φίλο του καλλιτέχνη να μετάσχει αφιλοκερδώς και τα έσοδα να πάνε στο Γηροκομείο! Πέραν τούτου ουδέν, όπως ρητά και κατηγορηματικά προκύπτει και από τα συμβόλαια που υπογράφηκαν με τους άλλους συντελεστές και από τη διαχείριση που έγινε αποκλειστικά από στελέχη του Γηροκομείου», ανέφερε ανακοίνωση του Αχ. Μπέου, ο οποίος ενέπλεξε μόνος του το όνομα του γνωστού τραγουδιστή:

«Είναι ντροπή και κατάντια για μια κοινωνία, αντί να ευχαριστεί και να αποδίδει τη δέουσα τιμή σε έναν καλλιτέχνη του μεγέθους του Αντώνη Ρέμου για την ευαισθησία του, να επιχειρεί να τον εμπλέξει σε δόλιες και ιδιοτελείς σκοπιμότητες προσώπων και συστημάτων βρόμικης διαπλοκής», επισήμανε ο πρώην δήμαρχος.

Μια ανάλογη περίπτωση, που φανερώνει τον τρόπο διοίκησης επί χρόνια στα ευαγή ιδρύματα, αποτελεί και η εκταμίευση ποσού 402.000 ευρώ το 2007 στο καταχρεωμένο Γηροκομείο Αθηνών για μια συναυλία με τον διεθνούς φήμης τενόρο Αντρέα Μποτσέλι.

Ο σκοπός βέβαια του συγκεκριμένου κληροδοτήματος δεν ήταν άλλος από την κατασκευή πτέρυγας φιλοξενίας ηλικιωμένων και όχι η διοργάνωση συναυλιών.

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα