Σε ηλικία 103 ετών, έφυγε απο τη ζωή ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Ι. Δεσποτόπουλος.
Είχε γεννηθεί στις 8 Φεβρουαρίου 1913 στη Σμύρνη και μετά τη Μικρασιαστική Καταστροφή εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Αθήνα.
Με σπουδές νομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έγινε διδάκτορας, ενώ εξελέγη καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης έχει διδάξει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο πανεπιστήμιο Νανσί στη Γαλλία.
Αγωνιστής και αντιστασιακός από τις τάξεις του ΕΑΜ, του οποίου υπήρξε ηγετικό στέλεχος, το 1945 ανέλαβε την προεδρία του Ελληνοσοβιετικού Συνδέσμου Νέων.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 1947 να απολυθεί από την θέση του στο πανεπιστήμιο και να εκτοπιστεί στη Μακρόνησο, όπου παρέμεινε μέχρι το 1950.
Από νεαρή ηλικία συνδέθηκε με στενή φιλία με τους Παναγιώτη Κανελλόπουλο, Κωνσταντίνο Τσάτσο και Γεώργιο Καρτάλη.
Το 1989 ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Παιδείας στην κυβέρνηση Γρίβα και το 1990 στην κυβέρνηση Ζολώτα. Έχει τιμηθεί πάμπολλες φορές για το έργο του.
Το 1984 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, της οποίας το 1993 ανέλαβε πρόεδρος.
Το 1990 είχε προταθεί προτάθηκε από τον Ενιαίο Συνασπισμό (όπου μετείχε και το ΚΚΕ) για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ