Thumbnail
Καμία διευκρίνιση δεν έχει υπάρξει για το καθεστώς

Καμία διευκρίνιση δεν έχει υπάρξει για το καθεστώς που θα ισχύει με το αφορολόγητο και τις αποδείξεις, δηλώνει ο αρμόδιο υπουργός, παρά τις εξαγγελίες που έχει κάνει εδώ και μήνες για ριζικές αλλαγές και χρήση του πλαστικού χρήματος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο αρμόδιος υπουργός, Τρύφων Αλεξιάδης, για ακόμη μια φορά δεν ήταν σε θέση να πει πότε θα φέρει τη ρύθμιση, προκαλώντας νέα σύγχυση.

«Οι συναλλαγές με κάρτες και μέσω τραπεζών που θα χτίζουν το αφορολόγητο θα είναι υποχρεωτικές» είπε ο υπουργός, αλλά αυτό θα ξεκινήσει μετά τη ρύθμιση, ως τότε θα πρέπει να συγκεντρώνουμε κανονικά τις απλές αποδείξεις.

“Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν κίνητρα παντού. Είναι πατριωτικό καθήκον όλων να κόβουν ή να ζητούν αποδείξεις” είπε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ως προς το αφορολόγητο ο υπουργός ανέφερε ότι για το 2016 οι πολίτες πρέπει για την ώρα να μαζεύουν τις αποδείξεις τις χάρτινες και όταν έρθει η ρύθμιση θα πρέπει να συλλέγουν τις ηλεκτρονικές.

Μετά τη ρύθμιση για τη χρήση πλαστικού χρήματος ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι “μετά τη διάταξη δεν θα χρειάζεται να κρατάει ο πολίτης τις αποδείξεις. Η εφορία θα ενημερώνεται απευθείας από την τράπεζα. Η απόδειξη από την ταμειακή μηχανή και η απόδειξη από το τερματικό της κάρτας δεν υπάρχει λόγος να κρατείται”.

Ο κ. Αλεξιάδης ωστόσο δεν διευκρίνισε τις θα γίνει με τους λογαριασμού των ΔΕΚΟ, αν θα “μετράνε” στο αφορολόγητο. 

«Καμπάνες» για τα αυτοκίνητα

Το υπουργείο Οικονομικών κάνει διασταυρώσεις για να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Όσοι υπάγονται σε αυτές τις δύο κατηγορίες, θα λάβουν ειδοποιητήρια από το υπουργείο, όπως διευκρίνισε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, προσθέτοντας ότι τα ειδοποιητήρια θα ληφθούν από τους ιδιοκτήτες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

«Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν αυτοκίνητα τα οποία δεν είναι ασφαλισμένα» είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στους 800.000 οδηγούς που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, είπε ότι, επίσης θα σταλούν ειδοποιήσεις.

Εξετάζεται συνολική αλλαγή στη φορολογία των αυτοκινήτων. «Τα αυτοκίνητα έχουν φορολογηθεί υπέρμετρα», είπε προαναγγέλλοντας ελαφρύνσεις σε κάποιες κατηγορίες χρήσης των οχημάτων.

Φορολογικές κλίμακες

Για τους άνεργους και τους φοιτητές θα έρθει σύντομα διάταξη στην οποία θα αλλάξουν τα κριτήρια φορολόγησης, σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της για  τις φορολογικές κλίμακες, σημείωσε ότι,  «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». «Υπάρχουν πολύ καλές ειδήσεις στο θέμα αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι όσο η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη».

«Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε βάρος από το υψηλά στα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα, συμπλήρωσε για τις κλίμακες, επαναλαμβάνοντας ότι «θα υπάρξουν πολύ θετικές ειδήσεις» για το θέμα.


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefaliko.jpg
Πότε αρχίζει να γερνάει ο εγκέφαλός μας;
Σε μια καινοτόμο μελέτη που εξέτασε τον ρυθμό της γήρανσης σε νέους ενήλικες ηλικίας 26 έως 38 ετών, αυτοί που γερνούσαν με ταχύτερο ρυθμό σε διάφορα...
Πότε αρχίζει να γερνάει ο εγκέφαλός μας;
Ποτά-μπόμπες-αλκοόλ
Πόσο μειώνει τη διάρκεια της ζωής των ανθρώπων η κατανάλωση ενός ποτού την ημέρα
Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αλκοόλ θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο ορισμένων παθήσεων της υγείας, όπως ο καρκίνος,...
Πόσο μειώνει τη διάρκεια της ζωής των ανθρώπων η κατανάλωση ενός ποτού την ημέρα