Thumbnail
Υπομονή, ελπίδα, και ένα κοινό όνειρο

Υπομονή, ελπίδα, και ένα κοινό όνειρο. Να φύγουν. Να περάσουν τα σύνορα και να φτάσουν επιτέλους στην δική τους Γη της Επαγγελίας. Χαμόγελα λιγοστά, ράθυμες κινήσεις και κουβέντες γύρω από το ίδιο θέμα. Μεγάλοι και μικροί αρχίζουν να αποκτούν το ίδιο βλέμμα. Είτε ζούνε στο δρόμο στην πλατεία Βικτωρίας και ξαπλώνουν στα παγκάκια, είτε έχουν στήσει την σκηνή τους στον χώρο υποδοχής και φιλοξενίας του Ελληνικού.

Ένα μικρό «χωριό» με σκηνές, απλωμένα ρούχα και κουβέρτες στο πάτωμα έχει στηθεί στον πρώτο όροφο του κτιρίου της Ολυμπιακής στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Σε αυτόν τον χώρο φιλοξενούνται περίπου 1.500 πρόσφυγες, με τις οικογένειές τους κυρίως από Αφγανιστάν, Ιράκ και Συρία δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη συντονισμού της δομής στο κτίριο της Ολυμπιακής στο Ελληνικό, Χαρά Στάγγου.

Στα παγκάκια, στον δρόμο, κρατώντας πλαστικές σακούλες από σούπερ μάρκετ με ό,τι τους έχει απομείνει περνούν το 24ωρο τους οι πρόσφυγες, κυρίως Αφγανοί, Ιρανοί και Σύριοι, που βρήκαν καταφύγιο στην πλατεία Βικτωρίας. Περίπου 600 άτομα ζούνε κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης ξαπλωμένοι σε λερωμένα στρώματα ή σε κουβέρτες που απλώνουν πάνω στον δρόμο. Απελπισμένοι και πεινασμένοι στέκονται στην ουρά για να πάρουν ένα ποτήρι νερό που τους προσφέρουν οι εθελοντές, και τρέχουν μόλις δούνε κάποιον να μοιράζει λίγο ψωμί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα