Thumbnail
Η ανακοίνωση των Σωματείων

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της εταιρίας και της δεσμευτικής προσφοράς που κατατέθηκε από την Trenitalia.

Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ (ΠΕΠΕ) προχωρά σε τρεις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, κατά τις ώρες 08.00-11.00, 14.00-17.00 και 20.00-24.00 σε όλες τις επιβατικές δραστηριότητες, ενώ στις εμπορευματικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν διαδοχικά 48ωρες απεργίες από ώρα 00.01 της Παρασκευής και μέχρι ώρα 24.00 του Σαββάτου και από ώρα 00.01 της Δευτέρας και έως ώρα 24.00 της Τρίτης.

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ) προχωρά με τη σειρά της σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες, αλλά κατά τη διάρκεια των υπολοίπων ωρών εργασίας, με τρεις επαναλαμβανόμενες στάσεις κατά τις ώρες 05.00-08.00, 11.00-14.00 και 17.00-20.00 σε όλες τις δραστηριότητες.

Η ανακοίνωση των δύο Σωματείων έχει ως εξής: 

"Μετά την σημερινή Κυβερνητική οπισθοδρόμηση (δεύτερη κατά σειρά μέσα σε 48 ώρες) για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και σε συνδυασμό με την  χτεσινή εξέλιξη όσον αφορά την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τους Κρατικούς Ιταλικούς σιδηροδρόμους, τα Σωματεία μας αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ την πραγματοποίηση διαδοχικών στάσεων εργασίας σε ΟΛΕΣ τις δραστηριότητες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι ΚΑΙ την Τρίτη 12 Ιουλίου.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποδείξει ότι αποτελεί αξιόπιστο συνομιλητή για τους εργαζομένους και να πράξει τα αυτονόητα έστω και την ύστατη ώρα.
Ο αγώνας μας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα.

Τα  Διοικητικά Συμβούλια  των Σωματείων"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα