Thumbnail

Τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων διώκονται στο πλαίσιο του αυτοφώρου και δεν απαιτείται η πληρωμή παράβολου για την μήνυση


Τόσο η εγκύκλιος του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. υπ’ αρ. 71377/12/396322 που εκδόθηκε στις 30-3-2012 όσο και η εγκύκλιος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρούσσου - Εμμανουήλ Παπαδάκη υπ’ αρ. 1/13/1631/8.4.13 (σελ.3) αλλά και η εγκύκλιος της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνης υπ΄ αρ. 4/4372/13.10.2014 (σελ. 4) αναφέρουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι πρόκειται για αυτεπάγγελτο αδίκημα και ΔΕΝ απαιτείται η καταβολή χρημάτων.

EgkykliosAftepageltoAdikima

 

Στην εγκυκλίους του Άρειου Πάγου διαβάζουμε: «Μείζονος σημασίας θέμα, καθίσταται και η αναφορά στην αστυνομική αρχή ότι πρόκειται για αυτεπαγγέλτως διωκόμενο έγκλημα για το οποίο δεν προσαπαιτείται η καταβολή του παραβόλου των 100 ευρώ, ως ισχύει για τα κατ’ έγκληση διωκόμενα εγκλήματα, αλλά και η τήρηση της αυτοφώρου διαδικασίας, κρίνεται αναγκαία για τον κολασμό του εγκλήματος αυτού που έχει βαρύνουσα εγκληματική απαξία».

ParavoloMinisisEgyklios

Αναφέρεται και στην εγκύκλιο του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. υπ’ αρ. 71377/12/396322

Την επόμενη φορά που θα σας ζητήσουν χρήματα ενημερώστε τους ότι η νομοθεσία έχει αλλάξει και πως αυτό δεν προβλέπεται. Θυμίζουμε ότι η άγνοια των νόμων από την πλευρά των αστυνομικών μπορεί να χαρακτηριστεί και εγκληματική αμέλεια ενώ συνιστά και παράβαση καθήκοντος καθώς οδηγεί στην αθώωση εκείνων που κακοποιούν ζώα.

Πηγή: zoosos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio
Φοιτητές chatbot ξεγέλασαν τους εξεταστές σε πανεπιστημιακές εξετάσεις
«Η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει την ακεραιότητα των εκπαιδευτικών αξιολογήσεων. Δεν θα επιστρέψουμε απαραιτήτως πλήρως στις χειρόγραφες εξετάσεις,...
Φοιτητές chatbot ξεγέλασαν τους εξεταστές σε πανεπιστημιακές εξετάσεις