Thumbnail
Θεσσαλονίκη

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 € καταδικάστηκε από το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 39χρονος που χτύπησε μέχρι θανάτου το κουτάβι του. Παράλληλα, στον καταδικασθέντα επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο για το περιστατικό, ύψους 30.000 ευρώ.

Ο 39χρονος κακοποίησε το άτυχο ζώο τον περασμένο Μάρτιο, στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στη Θεσσαλονίκη, πράξη την οποία και ομολόγησε.

Η υπόθεση έλαβε διαστάσεις μετά από σχετικές καταγγελίες και αναρτήσεις στο διαδίκτυο φιλοζωικών οργανώσεων.

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του 39χρονου περί μειωμένου καταλογισμού, εξαιτίας ψυχικής διαταραχής, κρίνοντάς τον ένοχο χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Ο ίδιος στην απολογία του εμφανίστηκε μετανιωμένος, κάνοντας λόγο για «παρορμητική συμπεριφορά» και «εξάρσεις» που εκδηλώνονταν στον επαγγελματικό του βίο.

«Είχα πίεση αφότου χώρισα. Ήθελα το σκυλί για συντροφιά, αλλά διαπίστωσα ότι χρειαζόταν πολλή φροντίδα. Κακώς δεν το έδωσα» ανέφερε.

Σε ερώτηση εάν θα έπραττε το ίδιο, εάν στη θέση του άτυχου τετράποδου ήταν το παιδί του, σημείωσε «άλλο παιδί κι άλλο σκυλί», απάντηση η οποία αποδοκιμάστηκε από εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων που παρεβρίσκονταν στο ακροατήριο. 

Μετά το περιστατικό μάλιστα ο 39χρονος απευθύνθηκε σε ψυχιατρείο και έκτοτε λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Προηγουμένως, εθελοντής φιλοζωικής οργάνωσης κατέθεσε από το βήμα του μάρτυρα ότι το τριών μηνών σκυλάκι μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση σε κτηνιατρείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα τραύματά του.

Και δεύτερο περιστατικό κακοποίησης ζώου στο ίδιο δικαστήριο

Παράλληλα, φυλάκιση 12 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, με 3ετή αναστολή, επεβλήθη από το ίδιο δικαστήριο και σε 58χρονο ιδιοκτήτη καντίνας, επειδή έστηνε αυτοσχέδιες παγίδες, κυνηγώντας τις αδέσποτες γάτες στον περιβάλλοντα χώρο της επιχείρησής του. 

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, τονίζοντας ότι είναι φιλόζωος. Και αυτή η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα