Thumbnail

Δυνάμεις των ΥΑΤ και ΥΜΕΤ (πρώην ΜΑΤ) βρίσκονται έξω απο ειρηνοδικεία εν έτει 2016 για να προστατέψουν την διαδικασία των πλειστηριασμών από πολίτες που μάχονται για την ακύρωσή τους.

Είδαμε τις προηγούμενες ημέρες συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη πως έως και το Σύνταγμα και ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας καταστρατηγείται.

Κλείνουν προκαταβολικά τις εισόδους του Δικαστικού Μεγάρου εμποδίζοντας την είσοδο στον οποιοδήποτε πολίτη, ο οποίος δεν είναι παράγοντας της δίκης.

Ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας στο άρθρο 113 παρ. 1 αναφέρει ότι οι συνεδριάσεις όλων των πολιτικών δικαστηρίων γίνονται δημόσια. Το ίδιο αναφέρει και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας στο άρθρο 329 αλλά και ο Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας στο άρθρο 37. Τέλος, η αρχή της δημοσιότητας υπαγορεύεται και από την Ε.Σ.Δ.Α. στο άρθρο 6, παρ. 1.. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι βάσει των άρθρων 559 παρ. 7 και 560 παρ. 4 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας δικαστική απόφαση που εκδόθηκε κατά παράβαση της Αρχής της Δημοσιότητας, υπόκειται σε Έφεση και Αναίρεση.

Κατά το Σύνταγμα της Ελλάδος στο άρθρο 93 παρ. 2 ορίζεται η Αρχή της Δημοσιότητας ως μια από τις τρεις κατοχυρωμένες αρχές λειτουργίας των Δικαστηρίων. Το παραπάνω αποτελεί έκφραση της Λαϊκής Κυριαρχίας, καθώς και αυτός που κρίνει κρίνεται και ελέγχεται, γι’ αυτό το λόγο αποτελεί και θεμελιώδη δικονομική αρχή. Μια αρχή που επιβάλει την αμεροληψία και την δίκαιη κρίση των δικαστικών λειτουργών κατά την απονομή της δικαιοσύνης.

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις οι πολίτες

Από την Θεσσαλονίκη έως την Αθήνα ένα κίνημα έχει ξεσπάσει ενάντια στους πλειστηριασμούς. Σήμερα το Ειρηνοδικείο στο Κορωπί οι πολίτες βρήκαν απέναντι τετραπλάσιες δυνάμεις της αστυνομίας από τις άλλες φορές σύμφωνα με καταγγελία.

Παρολαυτα η συμμετοχή του κόσμου στην κινητοποίηση ήταν τέτοιου μεγέθους και άμεση που κατάφερε να αποκλείσει τους δύο συμβολαιογράφους άπό το Ειρηνοδικείο με αποτέλεσμα να ματαιωθούν και οι τέσσερις πλειστηριασμοί

Όπως θα δείτε στο βίντεο, οι διαδηλωτές φορούν κουκούλα σε έναν συμβολαιογράφο φωνάζοντας "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη".

Προφανως και δεν τον απαγάγουν στην πραγματικότητα. Ήταν άλλο ένα σκετς για να κάνουν γνωστή την δράση τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια