Thumbnail
Ένα δυνατό χτύπημα στη βιομηχανία του κρέατος είναι το άρθρο της Eve Turow

Ένα δυνατό χτύπημα στη βιομηχανία του κρέατος είναι το άρθρο της Eve Turow, συγγραφέα βιβλίων γαστρονομίας, σύμφωνα με το οποίο οι διατροφικές μας συνήθειες μέσα σε λιγότερο από μια πενταετία θα αλλάξουν αμετάκλητα. Όπως  χαρακτηριστικά αναφέρει σε άρθρο του Observer, πρόκειται για τη γενιά που μεγάλωσε μισώντας τα λαχανικά.

Επίσης όπως αναφέρει είναι η γενιά που υπέφερε περισσότερο από προβλήματα σχετιζόμενα με το βάρος: παχυσαρκία, παιδική παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, διάφορες μορφές καρκινογενέσεων, διαταραχές του αναπνευστικού συνεπεία των περιττών κιλών και τόσες άλλες ασθένειες, έχουν ξεκάθαρα εδώ και χρόνια συνδεθεί με την ανεξέλεγκτη κατανάλωση κρέατος.

Σύμφωνα με την Turrow, τα επόμενα χρόνια θα αντιστραφούν πλήρως οι διατροφικές συνήθειες, με τελικό στάδιο την ολοκληρωτική αντικατάσταση του κρέατος από τα λαχανικά, κάτι που κανείς μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

"Οι 35άρηδες είναι το κλειδί σε αυτή τη στροφή", αναφέρεται στο ίδιο άρθρο του "Observer", όχι μόνο γιατί εκείνοι αποφάσισαν να αναχαιτίσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η υγεία τους, "αλλά και επειδή οι εταιρείες τροφίμων προσπαθούν να παραμείνουν κοντά στις ανάγκες που εκφράζει αυτή η γενιά που δείχνει ότι ενδιαφέρεται για το φαγητό που καταναλώνει και ταυτόχρονα νοιάζεται για το περιβάλλον και τη διατήρηση της ισορροπίας του". Το γεγονός ότι μελέτη του 2014 εμφάνιζε αυτή τη γενιά ως την πιο συνειδητοποιημένη στις αγορές, στον τρόπο ζωής και στις διατροφικές του συνήθειες έχει ήδη πείσει κάποιους ότι έως το 2020 το κρέας θα είναι μια μακρινή ανάμνηση ή έστω θα υπάρχει στη ζωή μας, όπως παλιά: μόνο σε γιορτές και μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αρθρίτιδα
Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Το σημείο του σώματος που αποκαλύπτει νωρίτερα τον κίνδυνο
Ένα ακόμα βήμα προς την εύρεση μεθόδων έκγαιρης διάγνωσης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας κάνει η επιστημονική κοινότητα
Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Το σημείο του σώματος που αποκαλύπτει νωρίτερα τον κίνδυνο