Thumbnail
CineDoc

Προβολή του "Α Good American" από το CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο ΑΘηνών την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου.στις 19.30.

Θα μπορούσε να αποφευχθεί η τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου 2001; Ναι, υποστηρίζει ο ευφυέστατος προγραμματιστής Μπιλ Μπίνεϊ, που επινόησε το ThinThread, ένα πρωτοποριακό σύστημα παρακολούθησης βασισμένο σε νόμιμους τρόπους συλλογής στοιχείων, προβλέποντας επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου o Μπιλ Μπίνεϊ, ο καλύτερος Αμερικάνος κρυπτολόγος, μαζί με μια μικρή ομάδα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, αρχίζει να αναπτύσσει ένα επαναστατικό πρόγραμμα παρακολούθησης. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να εντοπίσει οποιοδήποτε ηλεκτρονικό σήμα εκπέμπεται από τη γη, «φιλτράρει» για στόχους, βγάζει αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο και όλα αυτά χωρίς να εισβάλλει στην ιδιωτική ζωή και να αντίκειται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ. Το πρόγραμμα ήταν τέλειο εκτός από μια λεπτομέρεια: είναι πάρα πολύ φτηνό και έτσι η φιλάργυρη διοίκηση της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας το διέκοψε απότομα μόλις τρεις βδομάδες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα που άλλαξε τον κόσμο.

Στον απόηχο της επίθεσης, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας ξεκινάει τη μαζική παρακολούθη ση των Αμερικανών, ο Μπιλ Μπίνεϊ φεύγει από τον οργανισμό. Ένας φίλος του αναλαμβάνει την δουλειά και καταφέρνει να αναβιώσει το πρόγραμμα, για μια δοκιμαστική λειτουργία με βάση τα δεδομένα που ήταν γνωστά πριν από την 11η Σεπτεμβρίου. Μόλις ξεκινάει το πρόγραμμα να τρέχει, αμέσως αρχίζουν να εμφανίζονται οι τρομοκράτες. Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας αντιδράει και καταστρέφει το πρόγραμμα εντελώς. 

Ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του Friedrich Moser που εκθέτει τα στελέχη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που προτίμησε τα χρήματα από την τέλεια εναλλακτική λύση στη μαζική παρακολούθηση.

Δείτε το τρέιλερ

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ερευνητικό δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου από το inside story και τον Διευθυντή της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα, Ηρακλή Ακτύπη, γύρω από τις δυνατότητες παρακολούθησης ηλεκτρονικών επικοινωνιών πολιτών στην Ελλάδα. Την συζήτηση θα συντονίσει η σκηνοθέτιδα, δημοσιογράφος και παραγωγός με εμπειρία σε ντοκιμαντέρ Νίνα Μαρία Πασχαλίδου, εκ μέρους του ενημερωτικού site inside story.

Σε συνεργασία με το inside story και τη Διεθνή Αμνηστία.  inside story

Το συνδρομητικό ενημερωτικό σάιτ inside story (https://insidestory.gr/) αλλάζει τα δεδομένα της ενημέρωσης ήδη στους πρώτους έξι μήνες λειτουργίας του. Έχει αναδείξει σημαντικά θέματα της δημόσιας σφαίρας που δεν θα βρει κανείς αλλού, με πρωτότυπη έρευνα, ανάλυση και long reads. 

Άρθρα αποκαλυπτικά, σοκαριστικά, ψυχαγωγικά και διδακτικά από μερικούς από τους σημαντικότερους έλληνες δημοσιογράφους.  Άρθρα που εξερευνούν, εξηγούν, εξαντλούν το θέμα τους και δεν κοροϊδεύουν τον αναγνώστη, γραμμένα με επιμονή και μεράκι. Με στοιχεία, έρευνα, ανάλυση και με ποικίλη θεματολογία.

Το πρωτοποριακό μέσο ήδη έχει σημαντικές επιτυχίες, βγάζοντας πρώτο ντοκουμέντα για τη διάτρητη διαδικασία του πόθεν έσχες των καναλαρχών, τα ηθικά διλήματα που σχετίζονται με τα Wikileaks και τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, καθώς και ρεπορτάζ για θέματα όπως τα πλαστά έργα στην ελληνική αγορά τέχνης, την ομοιοπαθητική, τους ανήλικους πρόσφυγες και πολλά άλλα.
Όσοι έρθουν στις προβολές του The Good American θα λάβουν κουπόνι για ένα μήνα δωρεάν συνδρομή στο inside story.
Ακολουθήστε το inside story στα Facebook (@InsideStory), Twitter (@insidestory_gr), Instagram (@insidestory_gr) και LinkedIn (inside story.) για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι. Βρείτε την ιστορία πίσω από την είδηση.

Εκστρατεία UnFollowMe

Η εκστρατεία UnFollowMe της Διεθνούς Αμνηστίας καλεί όλους τους πολίτες να αγωνιστούν για τα διαδικτυακά τους δικαιώματα. Σκοπός της είναι να ασκήσει πίεση στους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς επίσης και τους στενούς συμμάχους τους, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία, ώστε να απαγορεύσουν την άκριτη, μαζική επιτήρηση διαδικτυακών δεδομένων και την παράνομη δημοσίευση πληροφοριών.

Εξειδικευμένο προσωπικό ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι σε θέση να ενεργοποιήσει το μικρόφωνο στο κινητό σου και να ακούσουν τις συζητήσεις σου, ακόμη και αν το κινητό σου είναι απενεργοποιημένο. Έχουν επίσης αποθηκεύσει εικόνες μέσω webcam εκατομμυρίων χρηστών του internet, χωρίς οι τελευταίοι να είναι ύποπτοι για κάποια παρατυπία ή παρανομία.

Παρακολουθώντας τους πολίτες κατά αυτόν τον τρόπο οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν όλους τους πολίτες ως εν δυνάμει ύποπτους για παράνομη συμπεριφορά και ταυτόχρονα αγνοούν μακροχρόνιες δικαιϊκές αρχές, παραβιάζοντας το δικαίωμα όλων μας στην ιδιωτική ζωή ενώ ταυτόχρονα περιορίζουν και την ελευθερία του λόγου.
Οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται να απαιτούν από τους πολίτες να αποδεχτούν ότι όταν είναι συνδεδεμένοι στο internet δεν έχουν δικαιώματα. Να αποδεχτούν ότι δεν είναι καθαρά ιδιωτικό ό,τι λένε ή ό,τι κάνουν στο κινητό ή στο e-mail τους. 

Μια τέτοιου είδους εισβολή είναι ανεπίτρεπτη τόσο στη ζωή μας εκτός του διαδικτύου όσο και εντός.
Το internet από την ίδρυσή του αντιμετωπιζόταν ως χώρος άνθισης της ελευθερίας του λόγου και της δημόσιας συζήτησης. Σήμερα αυτό το όραμα δέχεται επίθεση.

H ταινία προβάλλεται: 
ΑΘΗΝΑ
Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, 16.00 στον κινηματογράφο Δαναός 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, 21.00 στην Αίθουσα Σταύρος Τορνές στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υποτίτλους. 
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (Αθήνα), 5 ευρώ (Βόλος και Θεσσαλονίκη)

Για περισσότερες πληροφορίες:
CineDoc | www.cinedoc.gr | 210 7211073 | [email protected]

 

cinedoc

 

Από το 2009, το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Βόλου. Οι πρoβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.

Τρέιλερ CineDoc 2016-17: https://vimeo.com/180593216

 

CINEDOC TRAILER 2016 from Anemon on Vimeo.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sex
Σεξ: Πόσα λεπτά θεωρούνται ιδανικά; Η απάντηση θα σας εκπλήξει
Κατά μέσο όρο, γυναίκες και άνδρες που βρίσκονται σε σχέση αναφέρουν ότι τα προκαταρκτικά διαρκούν 11 και 13 λεπτά αντίστοιχα, όπως...
Σεξ: Πόσα λεπτά θεωρούνται ιδανικά; Η απάντηση θα σας εκπλήξει