Thumbnail
Η ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη στην τελική πεντάδα για καλύτερη ξενόγλωσση παραγωγή

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Independent Spirit Awards μία ελληνική ταινία θέτει υποψηφιότητα για το πρώτο βραβείο. Πρόκειται για το «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, το οποίο κατάφερε να προκριθεί στην τελική πεντάδα της κατηγορίας καλύτερη ξενόγλωσση παραγωγή.

Παράλληλα, η ταινία έχει υποβληθεί επίσημα από την Ελλάδα ως η επιλογή για τα βραβεία Όσκαρ το 2017, στην κατηγορία καλύτερη ξενόγλωσση ταινία.

Τελικά κατάφερε να βρει μια θέση στην πεντάδα των Independent Spirit Awards, στην κατηγορία Best International Film, δίπλα στο Aquarius του Kleber Mendonca Filho από τη Βραζιλία, τα Χρυσά Χρόνια του Arnaud Deplechin από τη Γαλλία, το Toni Erdmann της Maren Ade από τη Γερμανία και το Under the Shadow του Babak Anvari από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Chevalier

Η ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη αποτελεί μία καυστική σάτιρα για τον ανδρικό ανταγωνισμό. Το σενάριο αποτελεί δημιούργημα της ίδιας και του Ευθύμη Φιλίππου, ενώ το ανδροκρατούμενο καστ αποτελούν οι Μάκης Παπαδημητρίου, Βαγγέλης Μουρίκης, Πάνος Κορώνης, Γιώργος Κέντρος, Γιώργος Πυρπασόπουλος και Σάκης Ρουβάς.

Μέχρι στιγμής έχει διακριθεί με το βραβείο καλύτερης ταινίας του 59ου London BFI Film Festival, με το βραβείο ανδρικής ερμηνείας (για το σύνολο του καστ) και την Ειδική μνεία του 21ου φεστιβάλ του Σαράγεβο, το βραβείο σεναρίου ΙΡΙΣ της 7η απονομής της Ελληνικής Ακαδημίας κινηματογράφου, το βραβείο κοινού του 56ου Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε υποψήφιο για το βραβείο καλύτερης ταινίας στο 69ο φεστιβάλ του Locarno.

Independent Spirit Awards

Ο θεσμός των Independent Spirit Awards ξεκίνησε το 1984 και σκοπός του είναι να αναδεικνύει και να βραβεύει ανεξάρτητους δημιουργούς απ' όλο τον κόσμο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα