Thumbnail
Συνελήφθη σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής τα ξημερώματα της Πέμπτης

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης συνελήφθη η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλα Ρούπα, από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής πραγματοποιήθηκε σε μονοκατοικία, στα σύνορα Αγίου Δημητρίου και Ηλιούπολης, κάτω από άκρα μυστικότητα. Στην μονοκατοικία διέμενε με τον 6χρονο γιο της.

Μαζί της συνελήφθη και μια 24χρονη γυναίκα, η οποία την έκρυβε στο διαμέρισμα που εντοπίστηκε και συνελήφθη..

Η τελευταία φορά που οι αρχές είχαν φτάσει κοντά στη Ρούπα ήταν κατά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, στο σπίτι τους στο Μαρούσι, το καλοκαίρι του 2014.

Στη ΓΑΔΑ και έπειτα στις φυλακές Κορυδαλλού

Η 48χρονη συλληφθείσα οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε την κράτησή της.

Αρχικά θα παραμείνει στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και έπειτα θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το μόνο που είπε είναι η φροντίδα του παιδιού της να περάσει στη μητέρα και την αδελφή της.

Τι μέλλει γενέσθαι με τον 6χρονο παιδί της

Την ίδια ώρα στενοί συγγενείς της Πόλας Ρουπα υπέβαλαν αίτημα προκειμένου το παιδί της, να μην μείνει σε ίδρυμα ή νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αίτημα που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Ανηλίκων ζητείται να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι η γιαγιά και η αδελφή της συλληφθείσας, καθώς τίθεται ζήτημα για την ψυχική υγεία του παιδιού από το ενδεχόμενο παρατεταμένης παραμονής του σε άλλους χώρους.

Εισαγγελικές πηγές επισημαίνουν ότιθα προηγηθεί κοινωνική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν οι συγγενείς του παιδιού τηρούν τις προϋποθέσεις, ώστε να αναλάβουν την επιμέλεια του ανήλικου.

Σε απεργία πείνας Μαζιώτης-Ρούπα

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, τόσο η Πόλα Ρούπα όσο και ο Νίκος Μαζιώτης ξεκινούν απεργία πείνας, προεκιμένου να δοθεί η επιμέλεια του παιδιού τους στη μητέρα και την αδερφή της 48χρονης.

Η Πόλα Ρούπα προχώρησε και σε σχετικές δηλώσεις τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Για τι κατηγορείται η Πόλα Ρούπα

 

Η 48χρονη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος συνελήφθη το 2014, έχει καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2013 σε κάθειρξη 50 ετών -εκτιτέα τα 25- για την πρώτη υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα". Ακόμη, καταδικάστηκε και σε ποινή φυλάκισης 11 ετών, τον Απρίλιο του 2016, για πλημμελήματα, στην δίκη για ενέργειες της οργάνωσης κατά το διάστημα που η ίδια και ο Μαζιώτης ήταν φυγόδικοι.

Το δικαστήριο έχει διαχωρίσει τις κακουργηματικές κατηγορίες που βαραίνουν την Ρούπα για αυτήν την δικογραφία, καθώς ήταν καταζητούμενη, και την είχε καταδικάσει για επιμέρους πράξεις σε βαθμό πλημμελήματος.

Σε βάρος της 48χρονης εκκρεμεί την ίδια ώρα και ένταλμα σύλληψης του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, για ενέργειες που της αποδίδονται ενόσω καταζητούνταν. Έτσι είναι πιθανό αμέσως μετά τον Εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα να οδηγηθεί και τον Εφέτη ενώπιον του οποίου θα κληθεί να απολογηθεί και για τις κατηγορίες αυτές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα