Thumbnail
Τι αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου

Εξήντα χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής Κορδελιού - Ευόσμου θα απομακρυνθούν από τα σπίτια τους την Κυριακή, στο πλαίσιο της επιχείρησης απενεργοποίησης και ασφαλούς μεταφοράς της βόμβας που βρέθηκε πριν από λίγες μέρες εκεί.

Όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, σε δηλώσεις της στο περιθώριο σύσκεψης φορέων,  στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσοι διαθέτουν δικό τους μέσο για να φύγουν από την περιοχή μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, διαφορετικά θα μεταφερθούν σε σχολεία και γυμναστήρια, που έχουν ήδη επιλέξει οι δήμοι Ευόσμου - Κορδελιού, Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Δέλτα.

"Υπάρχει η σκέψη να διατεθούν λεωφορεία, στη σύσκεψη μετέχουν και τα ΚΤΕΛ και ο ΟΑΣΘ. Τα Ελληνικά Πετρέλαια, την Κυριακή που -εκπρόσωποί τους- ήταν εδώ, είπαν ότι θα διαθέσουν όλο το δυναμικό που έχουν, όταν μεταφέρουν τους υπαλλήλους τους. Αυτό σημαίνει κοντά 10 λεωφορεία, οπότε θεωρώ ότι θα βγει ένα πιο οργανωμένο πλήρες σχέδιο μετά τη σημερινή σύσκεψη. Οι ίδιοι οι δήμαρχοι έχουν προτείνει σχολεία, γιατί είναι κλειστά την Κυριακή, αλλά και γυμναστήρια, πέρα από την ακτίνα των δύο χιλιομέτρων" είπε η κ. Πατουλίδου και διευκρίνισε ότι η επιχείρηση θα κρατήσει τρεις έως τέσσερις ώρες, κατά τα λεγόμενα των ειδικών.

Οι Δήμοι προβλέπουν  να παραμείνουν ανοικτά γήπεδα, γυμναστήρια και δημοτικά καταστήματα, ώστε να φιλοξενηθούν όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απομάκρυνση του κόσμου δεν θα διαρκέσει πάνω από δυο με τέσσερις ώρες. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Με την ολοκλήρωση των διορθώσεων θα υπογραφούν από τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Ανδρέας Δρακόπουλος
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου
Απόδοση του τίτλου του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αναγόρευση του Ανδρέα Δρακόπουλου, Προέδρου του ΙΣΝ, σε Επίτιμο...
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου