Thumbnail
Στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας)

Στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας)


Διαδηλώνουν σήμερα Τρίτη οι συνταξιούχοι της Αττικής, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας), μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ και ΠΣ Νομικών. Στη συγκέντρωση καλεί και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών.

«Μαζικά, αγωνιστικά, δίνουμε τη μάχη ενάντια στη νέα λαίλαπα, τη νέα θανατηφόρα συμφωνία με αφαίρεση της "προσωπικής διαφοράς", τη μείωση του αφορολόγητου, τον αυτόματο κόφτη, που φέρνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», αναφέρουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στο κάλεσμά τους.

Διεκδικούν την απόδοση στο ακέραιο κύριων και επικουρικών συντάξεων, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στη δημόσια Υγεία και ό,τι άλλο τους έχει αφαιρεθεί. Επίσης, διεκδικούν την άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν. Παράλληλα, στέλνουν μήνυμα αγώνα για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και φορομπηχτικών αντιλαϊκών νόμων, την κατάργηση του αντεργατικού οπλοστασίου που τσακίζει τους σημερινούς εργαζόμενους. «Για τα παιδιά μας», προσθέτουν χαρακτηριστικά, «ετοιμάζουν εργασιακό μεσαίωνα με αφαίρεση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, παραπέρα απελευθέρωση των ωραρίων εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων».

Καλούν τους συνταξιούχους να μη δείξουν καμία ανοχή στα αντιλαϊκά μέτρα και παράλληλα υπογραμμίζουν: «Απορρίπτουμε τη μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης και την προσπάθειά της να κατευνάσει με ωμά ψέματα τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή μας. Την ίδια ευθύνη έχουν και τα άλλα κόμματα που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια και δεν πρόκειται να επαναφέρουν κανένα από τα καταργημένα δικαιώματά μας. Δεν θα επιλέξουμε ποιος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει. Δεν υποχωρούμε, δεν θα υποταχθούμε, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ως τετελεσμένο ό,τι μας έχει αφαιρεθεί. Μένουμε σταθερά στο δρόμο του αγώνα», καταλήγουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

EKPA
Η ελληνική γλώσσα στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και το Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ
Δύο δραστηριότητες του Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ
Η ελληνική γλώσσα στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και το Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ
ipourgeio_paideias
Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2024-2025
Πρόσθετη μικτή εξ αποστάσεως υποστήριξη των μαθητών για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα
Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2024-2025