Thumbnail
Η Geneation400, όπως άλλωστε δηλώνει και ο τίτλος, είναι μια πολιτική ομάδα που εκπροσωπεί τους νέους, κακοπληρωμένους και σε καθεστώς επισφάλειας εργαζόμενους.

Χθες (9/5), με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του Μνημονίου και τα μέτρα-φωτιά σε εργασιακά, πραγματοποίησε παρέμβαση στο Υπ.Οικονομικών και στο Υπ.Εργασίας, καθώς και σε κεντρικά σημεία πέριξ της πλατείας Συντάγματος

Το δελτίο τύπου του Generation400

Σε λίγες μέρες πρόκειται να ψηφιστούν μέτρα που για έναν νέο άνθρωπο στην Ελλάδα του 2017 μπορούν να σημαίνουν μόνο ένα πράγμα: "δεν ενδιαφερόμαστε αν ζεις ή πεθαίνεις".

Για άλλη μια φορά πέφτουν υπογραφές πάνω σε μέτρα σαν να μην υπάρχουν 20% άνεργοι σε αυτή τη χώρα, σαν να μην υπάρχουν 50%+ νέοι άνεργοι και άνεργες, σαν να μην υπάρχει παρα πολύς κόσμος που αμείβεται με 200 έως 400 ευρώ το μήνα, σαν να είναι πολυτέλεια το να ζει κάποιος με 500 και 600 ευρώ (για αυτο τον φορολογούμε κιόλας!), σαν να μην υπάρχει αυτή η πραγματικότητα. Πολύ περισσότερο, υπάρχει η υποκρισία ότι το 4ο φαρδύ πλατύ Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση είναι αυτό που θα μας βγάλει από αυτήν την κατάσταση, όταν ένα πράγμα γίνεται όλο και πιο σαφές: μέρα με τη μέρα όσο δεν ανατρέπεται αυτός ο δρόμος των ταπεινωτικών μέτρων, τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δανειστές εθίζονται όλο και περισσότερο στην υπογραφή νέων και χειρότερων.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν μπορεί να υπάρχει καθημερινότητα με αξιοπρέπεια, με κάλυψη βασικών αναγκών, με δυνατότητα για διασκέδαση, με τα στοιχειώδη που χρειαζόμαστε, προκειμένου να ζούμε χωρίς μια μόνιμη ανασφάλεια, ένα μόνιμο άγχος, μία μόνιμη ματαίωση των όσων θα θέλαμε για τη ζωή μας.

Για αυτό καλούμε να μην καθήσει κανείς με σταυρωμένα τα χέρια. Απέναντι στα μέτρα που φέρνει τώρα η κυβέρνηση και οι δανειστές, χρειάζεται να δείξουμε ότι δεν παραμυθιαζόμαστε. Θα αντισταθούμε. Κανείς δεν ζει με 400 ευρώ. Κανείς δεν ζει με μνημόνια μέχρι τα βαθιά γεράματα. Φωτιά στη νέα συμφωνία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ανδρέας Δρακόπουλος
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου
Απόδοση του τίτλου του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αναγόρευση του Ανδρέα Δρακόπουλου, Προέδρου του ΙΣΝ, σε Επίτιμο...
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου
elas-peripoliko
Ηράκλειο: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες που ξυλοκόπησαν οικογένεια τουριστών σε μπαρ
Κρητικοί νταήδες ξυλοκόπησαν οικογένεια - Αναγνωρίστηκαν οι δύο από την θερμόαιμη παρέα
Ηράκλειο: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες που ξυλοκόπησαν οικογένεια τουριστών σε μπαρ