Thumbnail
Κεφτεδάκια φούρνου

Μετά από αρκετά χρόνια που μαγειρεύω και ψάχνομαι στους δρόμους της κουζίνας, έχω να πω ότι ο κιμάς για να αφρατέψει θέλει μονάχα δύο υλικά. Βρώμη και ντομάτα! Ξεχνάς τα ξίδια, τα μύδια, τα στρείδια και ό,τι άλλο μαγικό έκανες για να αφρατέψει ο κιμάς σε μπιφτέκια, κεφτεδάκια, σουτζουκάκια και λοιπά κιμαδοειδή.

Αν βάλεις βρώμη και ντομάτα μέσα στο μίγμα, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπέρα. Όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους.
Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου


Υλικά για περίπου 26 κεφτεδάκια:
600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή
5 γεμάτες κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
1 μικρή ντομάτα (ή μισή μέτρια) λιωμένη στο μπλέντερ
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
1 χούφτα δυόσμο
φρέσκο ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι


Μέθοδος:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ. Αλάτι βάζουμε κατά βούληση, αλλά ο κιμάς το ζητάει για να νοστιμίσει. Ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 περίπου λεπτά.

Πρέπει να γίνει πολύ καλή ομογεννοποίηση στο μίγμα. Το ζύμωμα, άλλωστε, αφρατεύει ακόμα περισσότερο τον κιμά.

Κλείνουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, ή καλύτερα για όλο το βράδυ.

Όταν είναι να ψήσουμε τα κεφτεδάκια, ανάβουμε τον φούρνο της κουζίνας να προθερμανθεί.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι είναι έτοιμα.

Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Συμβουλές:
Τη βρώμη την βάζουμε σε νιφάδες μέσα στον κιμά. Δεν την αλέθουμε, δηλαδή, σε σκόνη. Ως δια μαγείας εξαφανίζεται και δεν είναι ορατή ούτε με το μάτι, αλλά ούτε την καταλαβαίνουμε όταν τρώμε τα κεφτεδάκια.

Μπαίνει μόνο και μόνο για να τα αφρατέψει και το κάνει στον απόλυτο βαθμό! Τη ντομάτα μπορούμε ή να την τρίψουμε στον τρίφτη ή να την λιώσουμε στο μούλτι.

Συμβάλλει κατά πολύ στο να αφρατέψει ο κιμάς και δεν φαίνεται καθόλου ούτε στη γεύση αλλά ούτε και τα κεφτεδάκια γίνονται κοκκινιστά. Είναι κι αυτή αόρατη.

Πηγη: tilestwra.com

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘΑ
Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ: Προώθηση της φιλαναγνωσίας στο Δημοτικό σχολείο για το σχολικό έτος 2024-2025​
Το Υπουργείο Παιδείας προωθεί τη φιλαναγνωσία στο δημοτικό σχολείο για το σχολικό έτος 2024-2025, ενθαρρύνοντας την ψυχαγωγική ανάγνωση λογοτεχνικών...
Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ: Προώθηση της φιλαναγνωσίας στο Δημοτικό σχολείο για το σχολικό έτος 2024-2025​
παμακ
ΠΑΜΑΚ: Δύο ξεχωριστές δράσεις του Teen Business School, ενόψει του 19ου διά ζώσης κύκλου τον προσεχή Ιούνιο
Τα πολύ θετικά αποτελέσματα του τριημέρου ενθαρρύνουν όλους τους συντελεστές να εξετάσουν τη διεξαγωγή ενός αντίστοιχου προγράμματος στην Αθήνα.
ΠΑΜΑΚ: Δύο ξεχωριστές δράσεις του Teen Business School, ενόψει του 19ου διά ζώσης κύκλου τον προσεχή Ιούνιο
opsyd
Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής: Στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση καταχώρισης προσόντων στο ΟΠΣΥΔ
ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ έγγραφο για τις προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής - Αναλυτικά η διαδικασία καταχώρισης των δικαιολογητικών
Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής: Στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση καταχώρισης προσόντων στο ΟΠΣΥΔ