Thumbnail
Πυρκαγιές και σε άλλες περιοχές

Με αμείωτη ένταση μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε πευκοδάσος το μεσημέρι της Τρίτης στους Αγίους Αναργύρους Σπετσών. Οι φλόγες απειλούν σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. 

Την ίδια ώρα φωτιά κατακαίει έκταση με χαμηλή βλάστηση στον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου. Η πυρκαγιά ξέσπασε πολύ κοντά σε εκείνη που εκδηλώθηκε χθες στα Καλύβια Θορικού και η οποία εξελίσσεται με αναζωπυρώσεις εντός της περιμέτρου του μετώπου.

Και στις δύο περιοχές πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσχαιρένουν το έργο της κατάσβεσης. 

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης και στην περιοχή Λίμνες Αδαμίου στον Δήμο Επιδαύρου στην Αργολίδα.

Στο σημείο σπεύδουν οχήματα της πυροσβεστικής ενώ πολίτες με ιδιωτικά μέσα προσπαθούν να "κόψουν" την φωτιά που καίει αγροτοδασική έκταση.

Οπως αναφέρουν οι argolikeseidhseis τα μέτωπα στην πυρκαγιά είναι δύο, ενώ στην κατάσβεση συμμετέχει, ένα αεροπλάνο Πετζετέλ και υδροφόρες του Δήμου Επιδαύρου.

Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει και σε άλλες περιοχές, όπως στην Πύλο Μεσσηνίας, στη Ζίτσα Ιωαννίνων, στον Ασπρόκαμπο Κιάτου Κορινθίας και στην περιοχή Φραγκαβίλα Αμαλιάδας.

Η ενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε για σήμερα, Τρίτη 2/8, προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς pic.twitter.com/JVCpWXrHbr

— Civil Protection GR (@GSCP_GR) 1 Αυγούστου 2017

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

EKPAIDEYSI
Συζήτηση στην Βουλή για το ν.σχ. του υπουργείου Παιδείας: «Το υπουργείο ανακοινώνει προσλήψεις 10.000 εκπαιδευτικών αλλά την ίδια ώρα η νέα εκπαιδευτική χρονιά θα ξεκινήσει με λιγότερους εκπαιδευτικούς»
"Στην πραγματικότητα, πίσω από όλες αυτές τις ψηφιακές μεγαλοστομίες, βάζετε ταφόπλακα στην ολοκληρωμένη λειτουργία των σχολείων σε απομακρυσμένες...
Συζήτηση στην Βουλή για το ν.σχ. του υπουργείου Παιδείας: «Το υπουργείο ανακοινώνει προσλήψεις 10.000 εκπαιδευτικών αλλά την ίδια ώρα η νέα εκπαιδευτική χρονιά θα ξεκινήσει με λιγότερους εκπαιδευτικούς»