Thumbnail
Γεννήθηκαν με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά

Δεν χωρίστηκαν ούτε για μια στιγμή στη ζωή τους και δε θα το κάνουν ούτε τώρα, αφού οι τετράδυμες Αιμιλία, Μαριάνα, Νικολία και Χριστίνα Καρυανού, φοιτήτριες από χθες το πρωί, θα σπουδάσουν μεν σε διαφορετικές σχολές, αλλά θα είναι και πάλι όλες μαζί, στην Αθήνα.

Τα τέσσερα κορίτσια, μαθήτριες του 2ου Λυκείου Πύργου μέχρι πρότινος, από την πρώτη στιγμή της ζωής τους, πορεύονται μαζί…στο νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό Σχολείο, στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο, στις δραστηριότητες, στις εκδρομές, στις παρέες. Δεν είναι μόνο αδελφές, αλλά και φίλες…κολλητές. Τόσο που, μέχρι να δουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών, είχαν το άγχος μη τυχόν και κάποια από τις τέσσερις περάσει σε διαφορετική πόλη.

Τελικά, οι γλυκύτατες τετράδυμες, θα συνεχίζουν μαζί, έστω κι αν η Μαριάνα, θα λείπει συχνά, αφού πέτυχε την εισαγωγή της στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ). Αν και η πρώτη της επιλογή ήταν η Αεροπορία, ωστόσο είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για την επιτυχία της, αφού είναι αποτέλεσμα δύσκολης προσπάθειες, με κόπους και θυσίες. «Ας μην ξαναέρθει αυτός ο χρόνος γιατί ήταν πολύ δύσκολος. Τελειώνει όμως με θετικά. Από τη μια η επιτυχία και από την άλλη το γεγονός ότι αυτή η περίοδος μας βοήθησε να δεθούμε ακόμα περισσότερο και η μια βοηθούσε και στήριζε την άλλη», λέει η ίδια, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς».

Η Αιμιλία, φοιτήτρια πια στο τμήμα Κοινωνιολογίας της Παντείου, ήταν αυτή που είχε το περισσότερο – ίσως – άγχος, μήπως και δεν πετύχει τη σχολή της Αθήνας, και χρειαστεί να σπουδάσει στην Κρήτη. Τελικά, το άγχος έφυγε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και αυτό που επικράτησε ήταν η απόλυτη χαρά, αφού πέτυχε την Σχολή της πρώτης της προτίμησης, ενώ δεν έκρυψε τη χαρά της που θα συνεχίσει να είναι μαζί με τις αδελφές της και στην φοιτητική ζωή. Η Νικολία, ήταν ίσως η πιο σίγουρα από όλες, αφού λόγω του ειδικού μαθήματος που έδωσε, ήξερε πως τα μόρια που έχει συγκεντρώσει της εξασφαλίζουν το εισιτήριο για την εισαγωγή της στην σχολή της πρώτης της προτίμησης. Έτσι, από χθες είναι φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Κι εδώ όμως, οι τρεις αδελφές της έπαιξαν το ρόλο τους, αφού ήταν αυτές που της μετέφεραν την ευχάριστη είδηση και «πέταξε» κι αυτή από τη χαρά της. Τέλος, η Χριστίνα, πέτυχε την εισαγωγή της στην Σχολή Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΑΣΠΑΙΤΕ) και δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της, όχι μόνο για την επιτυχία στη σχολή αλλά και για το γεγονός ότι δε θα χωριστούν ούτε στις σπουδές. Γιατί, έστω και αν έχουν και τις ξεχωριστές παρέες τους, πάντα απολαμβάνουν η μια την παρέα της άλλης.

Τα τέσσερα κορίτσια, εκτός από τη χαρά τους που μοιράστηκαν , δεν ξέχασαν και τους ανθρώπους που βρέθηκαν δίπλα τους σε όλη αυτή την προσπάθεια. Είπαν, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές τους στο σχολείο και στο φροντιστήριο κι ένα τεράστιο ευχαριστώ στους αγαπημένους τους γονείς, τον Νίκο και την Μαρία, που είναι και θα οι στυλοβάτες τους σε κάθε επίπεδο.

Πηγή: patrisnews.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sholiki-taxi-humor.jpg
Τα προσόντα ενός προοδευτικού δασκάλου ή γιατί η δουλειά μας δεν τελειώνει στη διδασκαλία των μαθηματικών, της γεωγραφίας, του συντακτικού, της ιστορίας.
Η δουλειά μας δεν τελειώνει στη διδασκαλία των μαθηματικών, της γεωγραφίας, του συντακτικού, της ιστορίας. Η δουλειά μας είναι να διδάξουμε αυτά τα...
Τα προσόντα ενός προοδευτικού δασκάλου ή γιατί η δουλειά μας δεν τελειώνει στη διδασκαλία των μαθηματικών, της γεωγραφίας, του συντακτικού, της ιστορίας.