Thumbnail
Πολλές τροφές, όπως για παράδειγμα το σκόρδο, έχουν έντονη μυρωδιά η οποία μας συνοδεύει για ώρες μετά από κάθε γεύμα

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια άλλα τρόφιμα, ικανά να εξουδετερώσουν τις πιο δυσάρεστες οσμές στο σώμα και να λειτουργήσουν σαν... αποσμητικά. Η λύση για μια ακόμη φορά, κρύβεται στην κουζίνα. Ένα από αυτά είναι, μεταξύ άλλων, και το γάλα.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2010 στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, βρέθηκε ότι καταναλώνοντας μαζί με το γεύμα κάποιο ποτό -το οποίο περιέχει υψηλές ποσότητες νερού και λιπαρά (όπως το γάλα)- μπορείτε να μειώσετε τη μυρωδιά του σκόρδου στην ανάσα. Τα καλύτερα αποτελέσματα, τα κατέγραψε το πλήρες γάλα (αντί το τύπου light) καθώς τα πολλά λιπαρά, φάνηκε ότι ήταν περισσότερο αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση των οσμών.

Αν λοιπόν φάτε κάτι που έχει αρκετό σκόρδο και νιώθετε την αναπνοή σας βαριά, πριν σκεφτείτε να φάτε κάποια τσίχλα, δοκιμάστε να πιείτε λίγο γάλα και θα δείτε άμεσα διαφορά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα