μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και γευστικά λαχανικά, ιδανικό για κάθε γεύμα. Είναι εύκολο στο μαγείρεμα και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Αν θέλετε όμως να διατηρήσετε τη ζωηρή γεύση του και το έντονο πράσινο χρώμα του, ο σωστός χρόνος βρασμού είναι το κλειδί.

Πόσο χρόνο χρειάζεται να βράσει;

Για φουντάκια μεσαίου μεγέθους, ο ιδανικός χρόνος είναι 2-3 λεπτά σε βραστό αλατισμένο νερό. Αν τα κομμάτια είναι μεγαλύτερα, προσθέστε 30 δευτερόλεπτα επιπλέον, ενώ τα μικρότερα θα είναι έτοιμα σε λιγότερο από 2 λεπτά. Το μπρόκολο πρέπει να διατηρεί το έντονο πράσινο χρώμα και την τραγανή υφή του. Αν το βράσετε περισσότερο, θα χάσει τη φρεσκάδα του, θα γίνει μαλακό και θα αποκτήσει μια πικρή γεύση.

Τι κάνουμε με τα κοτσάνια;

Τα κοτσάνια χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο μαγειρέματος από τα φουντάκια. Κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και βράστε τα για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα φουντάκια και συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 2-3 λεπτά. Έτσι, θα πετύχετε ομοιόμορφο μαγείρεμα, διατηρώντας και τα δύο μέρη τραγανά και γευστικά.

Οδηγίες βήμα-βήμα για τέλειο βρασμένο μπρόκολο

  1. Πλύνετε καλά το μπρόκολο και στεγνώστε το.
  2. Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε λίγο αλάτι.
  3. Κόψτε τα φουντάκια σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια για ομοιόμορφο μαγείρεμα. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα κοτσάνια)
  4. Ρίξτε πρώτα τα κοτσάνια στο νερό για 2 λεπτά.
  5. Προσθέστε τα φουντάκια και βράστε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να διατηρήσουν το έντονο πράσινο χρώμα και την τραγανή υφή τους.
  6. Στραγγίστε το μπρόκολο και σερβίρετε με αλάτι, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο ή τυρί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χορτα
Τα χόρτα στην Ελληνική κουζίνα
Από την αρχαιότητα έως σήμερα, τα χόρτα έχουν αναδειχθεί ως βασικό στοιχείο της ελληνικής διατροφής, χάρη στη διατροφική τους αξία και τη...
Τα χόρτα στην Ελληνική κουζίνα
baklavas
Μπακλαβάς με σοκολάτα και φιστίκια: Μια απολαυστική παραλλαγή
Ο κλασικός μπακλαβάς αποκτά μια σύγχρονη και απολαυστική πινελιά με την προσθήκη σοκολάτας και φιστικιών, εμπνευσμένος από τη viral Dubai Chocolate.
Μπακλαβάς με σοκολάτα και φιστίκια: Μια απολαυστική παραλλαγή