Thumbnail
Αντιφασιστικό κάλεσμα από φορείς

Απέριψε ομόφωνα το αίτημα της Χρυσής Αυγής για κατάθεση στεφάνου στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Καλλιθέα το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής που συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Παρασκευής για το ζήτημα.

Για το ζήτημα είχαν προκληθεί από την πρώτη στιγμή έντονες αντιδράσεις τοπικών σωματείων και φορέων, πιέζοντας τη Δημοτική Αρχή να μην εγκρίνει το αίτημα, ενώ παράλληλα η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι την 25η Μαρτίου οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είχαν επαναλάβει το αίτημα, όμως τότε η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μην διεξαχθεί καθόλου η κατάθεση στεφάνων.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Καλλιθέας αναφέρει:

"Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας κατά την Έκτακτη Συνεδρίαση στις 27/10/2017

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι μία εθνική επέτειος ενάντια στις δυνάμεις του Ναζισμού και του Φασισμού, καθώς επίσης και μία επέτειος εθνικής ενότητας.

Η παρουσία της Χρυσής Αυγής σε αυτή την επέτειο θεωρούμε ότι είναι απολύτως απαράδεκτη και μη αποδεκτή από το Δημοτικό μας Συμβούλιο και τους πολίτες της Καλλιθέας."

Σε σχετική της ανακοίνωση, η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας αναφέρει:

"Ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις του λαού της Καλλιθέας και τον καταιγισμό καταγγελιών και ψηφισμάτων που εκδόθηκαν από τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, ενάντια στη συμμετοχή της δολοφονικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, η δημοτική αρχή υποχρεώθηκε τελικά να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο στο οποίο συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι η απόφαση της Χρυσής Αυγής κρίνεται απαράδεκτη και απορρίπτεται".

Η ανακοίνωση συνεχίζει με κάλεσμα:

"Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας καλεί όλο τον καλλιθεώτικο λαό να μαζικοποιήσει την αντιφασιστική συγκέντρωση, στις 9,30 πμ στην πλατεία Κύπρου για να εξασφαλίσουμε ότι οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής δεν θα κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη μας και δεν θα βρομίζουν τις τοπικές εκδηλώσεις με τη δράση τους".

Ανακοίνωση από τη Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Νοτίων Προαστίων

Σε αντίστοιχη ανακοίνωσή της η ΛΑ-ΑΑΣ, ανάμεσα σε άλλα, τονίζει:

"ΕΞΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

     Την ώρα που γιορτάζεται η επέτειος της ηρωϊκής αντίστασης του λαού μας στο ιταλικο-γερμανικό φασισμό που τόσα εγκλήματα έκανε στη χώρα μας, η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής έχει το θράσος να απαιτεί να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Δήμο μας.
     Που; Στην Καλλιθέα. Στην Καλλιθέα που τόσα έχει συνεισφέρει σε αγώνες και σε θυσίες στη διάρκεια της κατοχής και του μεγάλου αντιφασιστικού αγώνα.
     Είναι πραγματικά μεγάλο το θράσος των ομοϊδεατών του Χίτλερ. Είναι ωστόσο μεγαλύτερο το καθήκον του δημοκρατικού λαού της Καλλιθέας να περιφρουρήσει την πόλη, τις παραδόσεις και τους αγώνες της από τη ναζιστική συμμορία την ώρα που είναι ακόμη νωπό το αίμα του Παύλου Φύσσα, την ώρα που η δολοφονική τους δράση έχει στερήσει τη ζωή και από άλλους μετανάστες, πρόσφυγες, όπως έχει επιδοθεί σε βάρβαρες επιθέσεις μόνο σε αδύναμους, σε αριστερούς, σε δημοκρατικούς πολίτες.
     Εμείς λοιπόν, δίνουμε τη δική μας απάντηση: Στην Καλλιθέα δεν υπάρχει χώρος για τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.
     Καλούμε τους Καλλιθεάτες, με τη μαζική τους συμμετοχή τη μέρα της παρέλασης, να περιφρουρήσουμε το αντιφασιστικό μήνυμα της επετείου και να ματαιώσουμε  τα σχέδια της χρυσαυγίτικης συμμορίας.
     Δεν υπάρχει χώρος για τους φασίστες ούτε στην Καλλιθέα ούτε πουθενά".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eidiki_agogi_4.jpg
Ειδικό Σχολείο Θήβας: Με κτιριακά προβλήματα και χωρίς τουαλέτα για ΑμεΑ
«Πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας αξίζουν ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον μάθησης, το οποίο θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους και να...
Ειδικό Σχολείο Θήβας: Με κτιριακά προβλήματα και χωρίς τουαλέτα για ΑμεΑ