Thumbnail

 

Του Σωτήρη Μεταξά
 
Δύο Γαλλικές εταιρίες – κολοσσοί, με επιχειρηματικές δράσεις στις επενδύσεις και τις υποδομές σε όλο τον κόσμο, φαίνεται πως ενδιαφέρονται για τις αερολιμενικές υποδομές της Κρήτης. Τι στιγμή που τα αεροδρόμια του νησιού (Χανίων, Ηρακλείου και το υπό κατασκευή στο Καστέλι), βρίσκονται στη δίνη ενός φαύλου κύκλου παρασκηνίου, πιέσεων και πολιτικών εντυπώσεων.
Από την πρώτη στιγμή που η πολιτεία άνοιξε το φάκελο των αποκρατικοποιήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια, παρατηρείτε έντονη κινητικότητα και πηγές του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπως σημειώνει η dealnews.gr, εκτιμούν ότι για τα αεροδρόμια της Mυκονου, της Kέρκυρας, των Xανίων, του Hρακλείου και της Θεσσαλονίκης θα υπάρξει άμεσο ενδιαφέρον και θα προσελκύσουν επενδυτές. Δύο γαλλικοί όμιλοι αναμένεται να δείξουν ενδιαφέρον. H πρώτη είναι η Vinci, ο μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος που έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της.
Σημειώνεται ότι η Vinci, που έχει παρουσία στη χώρα μας μέσω συμμετοχής σε μεγάλα οδικά έργα και στη γέφυρα Pίο-Aντίρριο, είναι ένας πολυσχιδής όμιλος με συμμετοχή σε πλήθος δραστηριοτήτων, μεταξύ αυτών η διαχείριση αεροδρομίων. Επιπρόσθετα, μαζί με την Eλλάκτωρ είναι μεταξύ των ομίλων που φέρονται να δείχνουν ενδιαφέρον και για την κατασκευή και εκμετάλλευση του νέου αεροδρομίου στο Kαστέλι.
Επίσης, η Bouygues, η οποία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστικός οίκος της Γαλλίας μετά τη Vinci και ένας από τους ισχυρότερους σε πανευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο (απασχολεί περίπου 145 χιλιάδες εργαζομένους και πέρυσι εμφάνισε κύκλο εργασιών 31,4 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,3 δισ. ευρώ), την περίοδο 2003 - 2005 είχε επιχειρήσει να αναλάβει κάποια από τα οδικά έργα παραχώρησης (Iονία Oδός, αυτοκινητόδρομος Kεντρικής Eλλάδας, τμήμα Mαλιακός - Kλειδί) χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Ελληνικά φιλέτα στο road show της Nέας Yόρκης
Στο μεταξύ, νέα «φιλέτα» παίρνουν σειρά στον χορό των αποκρατικοποιήσεων με την κυβέρνηση να πατάει «γκάζι» σε μία προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα στην εγχώρια αλλά και στις διεθνείς αγορές. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η φιλόδοξη παρουσία του Tαμείου Aποκρατικοποιήσεων στο road show της Nέας Yόρκης στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. H διοίκηση του Tαμείου έχει προγραμματίσει περίπου 30 συναντήσεις με διάφορα funds ενώ συνολικά στο πλαίσιο της οργάνωσης από το Xρηματιστήριο Aθηνών θα πραγματοποιηθούν 230 συναντήσεις με τους εκπροσώπους 43 funds -εκ των οποίων τα 30 συμμετέχουν για πρώτη φορά- και συνολικά 52 αναλυτές

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΦΕΚ κατανομής 4.451 θέσεων για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα
Καθορισμός κατά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση του αριθμού των 4.451 κενών θέσεων που θα καλυφθούν με τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών και μελών...
ΦΕΚ κατανομής 4.451 θέσεων για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα