μακαρονοσαλάτα
Κρύα μακαρονοσαλάτα για τις «καυτές» ημέρες του καλοκαιριού

Θέλετε να φτιάξετε ένα δροσερό πιάτο μέσα σε πολύ λίγο χρόνο; Αυτή η κρύα μακαρονοσαλάτα με λαχανικά και μανιτάρια είναι ό,τι πρέπει.

Πρόκειται για μία εύκολη γευστική λύση για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού από την διάσημη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 

Για τα μακαρόνια

  • 1 συσκ. πένες
  • Κρέμα βαλσάμικο 
  • Για τα λαχανικά
  • 2 τεμάχιο/ια μελιτζάνες
  • 2 τεμάχιο/ια κολοκύθια
  • 1 τεμάχιο/ια καρότο
  • 10 τεμάχιο/ια ασπρομανίταρα
  • 3 τεμάχιο/ια πιπεριές 
  • 4-5 λιαστές ντομάτες
  • 10 τεμάχιο/ια ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • Λίγο κλων. θυμάρι
  • Λίγη ρίγανη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την σως

  • ½ φλ. γάλα
  • 2 φλ. φέτα τρίμμα
  • Ρίγανη
  • Πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε πρώτα τα λαχανικά σε μικρά καρέ και τα βάζουμε σε ταψί.
  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 15′ να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 επιπλέον λεπτά στο φούρνο να γλασάρουν.
  • Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο και είναι μαλακά για να κατεβάσουν τα ζουμιά τους και να σχηματιστεί μία σάλτσα απ’ όλα τα  ψητά λαχανικά, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε.
  • Τα ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό για να φύγει το άμυλο και να μην κολλούν τα ζυμαρικά μεταξύ τους.
  • Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στο ταψί με τα γλασαρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε τη μακαρονοσαλάτα να κρυώσει τελείως.
  • Διατηρείται σκεπασμένη στο ψυγείο και τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη μέρα.
  • Λίγο πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε με τη σως  και ανακατεύουμε.
  • Γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικό.

Για τη σως

  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα.

  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τα τρίμματα φέτας.
  • Πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με πιρούνι ή με ραβδομπλέντερ, έτσι ώστε να λιώσει τελείως η φέτα και να γίνει μία λεία κρέμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kozani
Κυρ. Πιερρακάκης: «Αυτή είναι η ομορφότερη και πιο σύγχρονη πανεπιστημιούπολη στη χώρα»!
«Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας συζητήσαμε με εκπαιδευτικούς πώς μπορεί το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και...
Κυρ. Πιερρακάκης: «Αυτή είναι η ομορφότερη και πιο σύγχρονη πανεπιστημιούπολη στη χώρα»!