Thumbnail
Η εφορία «αντιγράφει» τις μεθόδους των εισπρακτικών εταιριών με οχλήσεις σε οφειλέτες

Φωτιά αναμένεται να πάρουν τα τηλέφωνα της υπηρεσίας της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης καθώς προγραμματίζονται πάνω από 100.000 τηλεφωνικές οχλήσεις, με σκοπό την μέγιστη δυνατή εισπραξιμότητα.

Οι οφειλέτες θα έρθουν αντιμέτωποι με το γνωστό «ποίημα» πως «θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμα ή ακόμη και την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης», ενώ στο στόχαστρο θα μπουν και οι μικροοφειλέτες της τάξεως των 500 ευρώ. Επίσης, οχλήσεις αναμένεται να δεχθούν και όσοι δεν έχουν υποβάλλει δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών ή άφησαν απλήρωτα ποσά ΦΠΑ ή φόρου εισοδήματος ή άλλων φόρων. 

Η «ερώτηση-κλειδί», όπως συνηθίζουν και οι εισπρακτικές, είναι πότε και εάν προτίθεται να πληρώσει ο οφειλέτης· ανάλογα με την απάντηση γίνεται υπενθύμιση της ρύθμισης των 12 δόσεων αλλιώς τονίζεται ο κίνδυνος των αναγκαστικών μέτρων (δέσμευση καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων).

Έχει ένα νέο μήνυμα... από την Εφορία

Εκτός από το σταθερό και το κινητό τηλέφωνο, η εφορία μπορεί να σας ενημερώσει και διαδικτυακά· αν δείτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας την περίφημη διεύθυνση [email protected] να ξέρετε ότι είναι από την εφορία. Τα δε μηνύματα χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:

1. Μηνύματα υπενθύμισης

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα υπενθύμισης αφορούν την υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ Β’ και Γ’ κατηγορίας. Αποστέλλονται σε μηνιαία βάση (Γ’ κατηγορίας) και τέσσερις φορές ετησίως (Β’ κατηγορίας) λίγες ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους, με στόχο την υπενθύμιση της σχετικής υποχρέωσης. Αποδέκτες είναι οι υπόχρεοι που, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, διαπιστώνεται ότι δεν έχουν ακόμα υποβάλει τη δήλωσή τους.

2. Μηνύματα εντοπισμού

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα εντοπισμού απευθύνονται σε φορολογουμένους που δεν έχουν ικανοποιήσει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αποστέλλονται μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ή πληρωμής των οφειλών. Αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες:

α) ΦΠΑ Β’ και Γ’ κατηγορίας: όταν δεν έχει υποβληθεί η περιοδική δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.

β) Φόρος Εισοδήματος φυσικών προσώπων: όταν δεν έχει υποβληθεί η δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.

γ) Φόρος Εισοδήματος Νομικών Προσώπων: όταν δεν έχει υποβληθεί η δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.

δ) Πρόσφατες Ληξιπρόθεσμες Οφειλές: όταν δεν έχουν πληρωθεί εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου η/οι βεβαιωμένη/ες οφειλή/ές, που έληξε/αν έως την τελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σχολείο - Μάθημα
Αξιολόγηση: «Αδιανόητο! Παύουν από τα καθήκοντά της προϊσταμένη Ειδικού Νηπιαγωγείου»
Αξιολόγηση: «Παράνομη η πράξη του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» - Τι καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί
Αξιολόγηση: «Αδιανόητο! Παύουν από τα καθήκοντά της προϊσταμένη Ειδικού Νηπιαγωγείου»