Thumbnail
Τη μεγαλύτερη μείωση τιμών σε σχέση με το 2011 από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη παρουσιάζουν φέτος οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα.

 

Τη μεγαλύτερη μείωση τιμών σε σχέση με το 2011 από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη παρουσιάζουν φέτος οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κατάλογο ξενοδοχειακών τιμών της trivago στην Ελλάδα, το ποσοστό μείωσης που παρατηρείται είναι της τάξεως του 11%, με μέση τιμή 85 ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι η μέση τιμή κυμαινόταν στα 95 ευρώ.
Μείωση 9% στις αφίξεις ξένων τουριστών και στα έσοδα 8,6% κατέγραψε ο τουρισμός, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2012. Πάντως, στο εννεάμηνο, η μείωση των αφίξεων περιορίστηκε σημαντικά, περίπου στο 2,5%. Οι εισπράξεις στο εξάμηνο διαμορφώθηκαν στο 1,8 δισ. ευρώ από κατοίκους της Ε.Ε. των «27», ενώ τα έσοδα από τους κατοίκους εκτός της Ε.Ε. διαμορφώθηκαν σε 1 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 8,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.
Επίσης, αρνητικό ρεκόρ 17,5% για τα έσοδα από πολίτες χωρών της Ευρωζώνης (μόλις 1,18 δισ. ευρώ). Οσον αφορά στις εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 11,5% και διαμορφώθηκαν στα 459,8 εκατ. ευρώ, οι εισπράξεις απόα τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 24,3% και διαμορφώθηκαν στα 195,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Βρετανία διαμορφώθηκαν στα 416,3 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 35%. Αύξηση παρουσιάζουν οι εισπράξεις από τη Ρωσία κατά 9,1%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 239,9 εκατ. ευρώ, ενώ μείωση κατά 30,2% παρουσιάζουν οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ, που διαμορφώθηκαν στα 148,1 εκατ. ευρώ.
 
Πηγή: Ημερησία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

proaulio_sxoleio
Τι είναι σχολείο;
«Η διαπαιδαγώγηση είναι ανθρώπινη σχέση. Πώς θα μπορούσε κάποιος να την κανονικοποιήσει και τι θα σήμαινε μια τέτοια κανονικοποίηση; Η δική μου άποψη...
Τι είναι σχολείο;