Η μαμαλίγκα είναι μια πίτα με θεσσαλικές ρίζες και φτιάχνεται με χυλό χωρίς φύλλο.
Τα υλικά της είναι καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι και αλατοπίπερο.
Το αποτέλεσμα είναι ένας πηχτός χυλός που βράζει στην κατσαρόλα και στερεοποιείται μόλις βγει από τη φωτιά.
Συνοδεύει συνήθως το φαγητό και σερβίρεται με χόρτα, τυρί ή ψάρι.
Η ίδια συνταγή συναντάται πολύ και στις βαλκανικές χώρες και μοιάζει με την πολέντα.
ΥΛΙΚΑ
4 κολοκυθάκια τριμμένα και στραγγισμένα
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. τσαγιού τραχανά γλυκό
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
1 κούπα φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφω το ταψί ή το πυρέξ μου με βούτυρο και ρίχνω λίγο αλεύρι.
Ανακατεύω όλα τα υλικά (θα είναι ένα παχύρευστο μίγμα) και τα ρίχνω από πάνω.
Αν θέλω ρίχνω από πάνω και άλλο κεφαλοτύρι τριμμένο για να κάνει κρούστα.
Βάζω το ταψί στο φούρνο στο πιο δυνατό για 10-15 λεπτά και μετά κατεβάζω στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
SKG: Τι σημαίνει η συντομογραφία της Θεσσαλονίκης;
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής - Αιτήσεις έως 30/12
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση