Thumbnail
ΤΕΙ Σερρών

Όπως φαίνεται από τις καταθέσεις και την αίσθηση της κοινής γνώμης στην πόλη, οι ύποπτες (τουλάχιστον) δοσοληψίες του καθηγητή ήταν γνωστές και μάλλον υπήρχε μια τάση συμβιβασμού με τις «απαιτήσεις» του.

Ο 59χρονος, όπως φαίνεται, είχε δύο συνεργάτες για να παίρνει τα «φακελάκια» προκειμένου να περάσουν το μάθημά του οι φοιτητές. Επίσης, ένας άλλος τρόπος ήταν να απαιτεί την παρουσία τους σε «συνεργαζόμενο» φροντιστήριο ενώ δεν δίσταζε να ζητήσει ακόμη και σεξουαλικά ανταλλάγματα από τις φοιτήτριες του.

Πληθαίνουν, άλλωστε, και οι καταγγελίες για φοιτητές/τριες που κόπηκαν στο μάθημά του ώστε να ενδώσουν στις απαιτήσεις του.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήριο ήταν η απαίτηση του καθηγητή προς 2 φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών να γραφτούν σε φροντιστήριο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και αφού πληρώσουν την ταρίφα των 250 ευρώ τότε σίγουρα θα πέρναγαν το μάθημα.

Εκείνοι απευθύνθηκαν στην ΕΛΑΣ και με την υπόθεση ανέλαβε το Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Έτσι, στήθηκε μια επιχείρηση-παγίδα: ροσημειώθηκαν χρήματα, παραδόθηκαν στους φοιτητές, εκείνοι τα έδωσαν στους... φροντιστηριάρχες και τη στιγμή της δοσοληψίας επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν. Χειροπέδες την ίδια ώρα πέρασαν και στον... εγκέφαλο της σπείρας, τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών. 

Στις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν μετρητά ύψους 178.000 ευρώ, αλλά και εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού ύψους 140.000 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα