Thumbnail
Η βιομηχανική κάνναβη δεν μπορεί να θεωρηθεί ναρκωτικό

Αθώος κρίθηκε σήμερα ένας 56χρονος Χανιώτης, ο οποίος είχε συλληφθεί από τις λιμενικές Αρχές, με προϊόντα κάνναβης.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, καθώς -όπως είπε- δεν φαινόταν αν τα προϊόντα προερχόταν από τη συγκεκριμένη καλλιέργεια, που με το ποσοστό THC 0,02%, δεν θεωρείται ναρκωτική ουσία. Ο πρόεδρος, ωστόσο, τον έκρινε αθώο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, στο άκουσμα της πρότασης του εισαγγελέα ζήτησε να γίνουν εκ νέου έλεγχοι από το Χημείο του Κράτους για να φανεί αν τα προϊόντα ήταν νόμιμα, καθώς -όπως τονίστηκε- οι διωκτικές Αρχές δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Ο Γιάννης Τσιρωνης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε δήλωσή του σημείωσε ότι το δικαστήριο έκανε καλά τη δουλειά του, καθώς δεν τεκμαίρεται πουθενά ότι τα προϊόντα της εταιρείας περιέχουν ναρκωτικές ουσίες, καθώς είναι προϊόντα που καλλιεργούνται νόμιμα στην Ελλάδα εδώ και χρόνια.

«Μου έκανε εντύπωση βέβαια», πρόσθεσε, «ότι η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του, επιμένοντας ότι η βιομηχανική κάνναβη είναι ναρκωτικό. Η βιομηχανική κάνναβη δεν είναι ναρκωτικό».

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Σταύρος Ζαγκανας, ανέφερε ότι η κλωστική κάνναβη πλέον μπορεί να καλλιεργείται και να παράγονται προϊόντα.

«Δυστυχώς, μετά λύπης μου κατάλαβα ότι το δικαστήριο σήμερα έμαθε την ύπαρξη της συγκεκριμένης νομοθεσίας και για αυτό η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε και την καταδίκη του κατηγορουμένου. Ευτυχώς, ο πρόεδρος, ρίχνοντας μια πιο προσεκτική μάτια στην νομοθεσία, οδηγήθηκε στην αθωωτική απόφαση.

Αυτή η απόφαση είναι και η πρώτη αυτού του είδους για τα δικαστηριακά δεδομένα και μακάρι να αποτελέσει οδηγό, για να μην ταλαιπωρούνται άλλοι άνθρωποι με παρόμοιες περιπτώσεις για τη συγκεκριμένη ουσία που εμπίπτει στις μη απαγορευμένες ουσίες εκ του νόμου».

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 56χρονος Χανιώτη είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2018 στο λιμάνι της Σούδας, επειδή ο ειδικός σκύλος στην ανίχνευση ναρκωτικών «μύρισε» στις αποσκευές του προϊόντα με κάνναβη και συγκεκριμένα μισό κιλό αλεύρι και τρία σαπούνια.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και άλλα αντίστοιχα προϊόντα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα και στη συνέχεια σε δίκη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων.

Όλα τα προϊόντα εστάλησαν στο Χημείο του Κράτους για αναλύσεις. Στα Χανιά, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης, βρέθηκε και ο κ. Τσιρώνης.

Πηγή: flashnews.gr
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetasi.jpg_b2_1.jpg
Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας Ελλήνων Εξωτερικού
Πρόγραμμα εξετάσεων για τις Πανελλήνιες 2024, υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας των Ελλήνων του εξωτερικού
Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας Ελλήνων Εξωτερικού