Thumbnail
Πρόγνωση καιρού για Καθαρά Δευτέρα και Τρίτη

Ο καιρός για σήμερα Καθαρά Δευτέρα θα έχει αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βραδύ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές ώρες. Άνεμοι θα είναι νότιων διευθύνσεων 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. 

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Για αύριο Τρίτη ο καιρός: αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές 

-καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. 

-Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ οι οποίοι από το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείους 6 με 8 και στα πελάγη πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. 

-Θερμοκρασία: σε αισθητή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Την Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, τους πολύ θυελλώδεις βοριάδες εντάσεων έως 10 μποφόρ και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Στη βορειοδυτική χώρα πάντως τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.

Την Τετάρτη η κακοκαιρία αρχικά θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο, αλλά βαθμιαία ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί και τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Παράλληλα, στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεων έως 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Στην Κρήτη, σύμφωνα με το EAA-meteo θα εκδηλωθούν και πάλι κατά τόπους έντονα φαινόμενα, την Τρίτη κυρίως στα δυτικά και την Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η βελτίωση που θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, θα είναι πρόσκαιρη.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

EKPA metaptixiaka
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση του κ. Ανδρέα Δρακόπουλου σε επίτιμο διδάκτορα και απόδοση τίτλου Μεγάλου Ευεργέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
  Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024 και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30)
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση του κ. Ανδρέα Δρακόπουλου σε επίτιμο διδάκτορα και απόδοση τίτλου Μεγάλου Ευεργέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος