Πυρκαγιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή, μεταξύ Νεωχωρίου και Κρητικών, στη Λευκίμμη της Κέρκυρας ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής.
Αν και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για σπίτια, έχει διαταχθεί από την πυροσβεστική η προληπτική εκκένωση των κατοικιών που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο στην περιοχή των Κρητικών.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αυτή την ώρα επιχειρούν πυροσβέστες, 13 οχήματα, 3Α/Φ, 2PZL, και 1 Ε/Π. Παράλληλα, στο σημείο βρίσκονται οχήματα του Δήμου και υδροφόρα.
Πεζοπόρο τμήμα με 5 άτομα έχει ριχτεί στο έργο της κατάσβεσης, ενώ σπεύδουν και Canadair.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Σύμφωνα με το startmediacorfu.gr, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Νικολέτα Πανδή, δήλωσε ότι έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, ενώ θα διατεθούν και δυο πούλμαν του ΚΤΕΛ για να μετακινήσουν τους κατοίκους.


Εικόνες-Βίντεο: corfutvnews.gr / Τα Νέα της Λευκίμμης
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ