Thumbnail
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα, καθώς για την Τετάρτη ετοιμάζουν κινητοποιήσεις διάφοροι επιστημονικοί φορείς, ενώ την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.

 

Ολοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα, καθώς για την Τετάρτη ετοιμάζουν κινητοποιήσεις διάφοροι επιστημονικοί φορείς, ενώ την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία. Συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές απεργούν την Τετάρτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους. Την Πέμπτη θα υπολειτουργούν το Δημόσιο, σχολεία, νοσοκομεία, ΔΕΚΟ, αεροδρόμια, ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια.

Πιο συγκεκριμένα:

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

Την ίδια ημέρα θα μείνουν ακινητοποιημένα τα ταξί από τις 8 το πρωί ώς τις 5 το απόγευμα ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.

Στάση εργασίας προκήρυξαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στις 10.00 - 13.00 και έτσι θα υπάρξουν ακυρώσεις και καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Κλειστά θα είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα. Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους.

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη και τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση των περιπτερούχων θα γίνει στις 12:00 στην πλατεία Κοραή.

 

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Tα συνδικάτα των συγκοινωνιών προχωρούν σε κινητοποιήσεις, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα λειτουργήσουν ως εξής:

- Τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων του μέσου,

- Ο Προαστιακός και τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πανελλαδικά δεν θα εκτελεστούν, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην απεργία,

- Το Μετρό, οι ΗΣΑΠ και το Τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 το πρωί, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων από τις 05.00 έως τις 09.00,

- Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 21.00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας,

- Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 08.00 έως τις 17.00, λόγω στάσης εργασίας των αυτοκινητιστών,

- Δεν θα υπάρχει σύνδεση του «Ελ.Βενιζέλος» με το Μετρό, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών (το δίκτυο πέραν του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας ανήκει στον ΟΣΕ),

- Στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 20.00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βαρδιας έως τις 09:00 και από τις 20:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αθήνα, το μεγαλύτερο πρόβλημα θα δημιουργηθεί από τις 08.00 έως τις 09.00 το πρωί, όταν δεν θα υπάρχει στη διάθεση των πολιτών κανένα απολύτως μέσο συγκοινωνίας.

 

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

 

ΣΥΝΕΧ ΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ, ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΑΘΗΝΑ: ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΜΕ: 11 π.μ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Διαρκής αγώνας για να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα, για να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ).

Μπορούμε να νικήσουμε. ΟΛΜΕ

 

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

Αρ. Πρωτ:1447

Αθήνα 11/10/2012

Προς

1. Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

2. Μ.Μ.Ε.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

-ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ-

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εάν αυτοί δεν θέλουν ή δεν μπορούν να το καταλάβουν,

οι εργαζόμενοι και η κοινωνία μπορούν να το επιβάλλουν.

Έως εδώ, δεν πάει άλλο!

Όλοι μαζί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εδώ και δυόμιση χρόνια κόβονται μονομερώς μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ενώ απαιτούνται συνεχώς νέες θυσίες και νέες περικοπές.

Κυβέρνηση και Τροϊκανοί, επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη, αναποτελεσματική, αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική, λες και οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι οι ένοχοι και οι υπεύθυνοι της κρίσης.

  • Σχεδιάζουν νέες βάρβαρες περικοπές αλλά και απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
  • Τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, της κοινωνικής ασφάλισης καταρρέουν.
  • Η ύφεση και η ανεργία αυξάνονται, οι μισθοί, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές μειώνονται, τα ασφαλιστικά ταμεία διαλύονται και αυτοί επιμένουν στις ίδιες πολιτικές. Οι νέες απαιτήσεις των δανειστών, θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από εργασιακά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας, χωρίς καμιά προοπτική και ελπίδα.
  • Πρόκειται για την πιο σκληρή, άδικη και ταξική πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πιο βάρβαρη, αντεργατική και βίαιη ανατροπή στη ζωή των εργαζομένων, οι οποίοι οδηγούνται στη χρεοκοπία.
  • Η Κυβέρνηση, οι Τροϊκανοί και οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να καταλάβουν ότι πίσω από τις αριθμούς και τους δείκτες υπάρχουν άνθρωποι με δικαιώματα και απαιτήσεις που τσακίζονται καθημερινά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, μαζί με όλους τις εργαζόμενους, έδωσε και δίνει μάχες για να αποκρούσει και να ακυρώσει αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές!

Τα συνδικάτα έδωσαν και δίνουν σκληρές μάχες και μεγάλους αγώνες για να σωθεί η χώρα, μα πάνω και πρώτα από όλα, να σωθούν οι άνθρωποι.

Απαιτείται λοιπόν σε αυτή τη δύσκολη μάχη η μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ στον αγώνα και στην πάλη. Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια ξεχωριστών δράσεων και διασπαστικών συμπεριφορών.

Δεν πρέπει να περάσουν τα νέα μέτρα.

Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε

τη νεοφιλελεύθερη πολιτική κυβέρνησης και τροϊκανών.

Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.

Όλοι με τα συνδικάτα στη Γενική Απεργία της 18ης του Οκτώβρη

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetasi.jpg_b2_1.jpg
Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας Ελλήνων Εξωτερικού
Πρόγραμμα εξετάσεων για τις Πανελλήνιες 2024, υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας των Ελλήνων του εξωτερικού
Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας Ελλήνων Εξωτερικού