koronoios skylos
Fake news ο θάνατος σκύλου στο Χονγκ Κονγκ που «βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό»

Το γύρο το κόσμου κάνει εδώ και κάποιες εβδομάδες η «είδηση» ότι ηλικιωμένο σκυλάκι στο Χονγκ Κονγκ πέθανε από κορονοϊό. Όμως κάτι τέτοιο διαψεύδεται από τους ειδικούς.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «η ανάγνωση των δεδομένων οδηγεί στο απλό συμπέρασμα ότι το υπερήλικο ζώο προφανώς και δεν άντεξε το stress στο οποίο υποβλήθηκε αναγκαστικά με την καραντίνα και τις απανωτές δειγματοληψίες».

Ακόμα, υπογραμμίζει:

«Θα ήταν τουλάχιστον αντιεπιστημονικό το να βγάλει κανείς συμπέρασμα ότι ο θάνατος του ζώου οφείλεται στον SAR - COV-2».

Για το ίδιο περιστατικό, επιστήμονες δηλώνουν ήδη από τις αρχές Μαρτίου ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο κορονοϊός κολλάει από τα ζώα στον άνθρωπο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

στην προσπάθειά μας να εμπλουτίσουμε όσο το δυνατό περισσότερο τα επιστημονικά στοιχεία που έχουμε και την πληροφόρηση όλων μας, δημοσιεύουμε τα παρακάτω στοιχεία σχετικά με τον σκύλο που είχε μολυνθεί από τον SARS-COV-2 στο Χονγκ Κονγκ.

Η 60χρονη ιδιοκτήτρια του σκύλου, επιβεβαιωμένο κρούσμα, εισήλθε στο νοσοκομείο στις 25 Φεβρουαρίου 2020 και εξήλθε του νοσοκομείου στις 8 Μαρτίου 2020.

Ο σκύλος μπήκε στις 26 Φεβρουαρίου 2020.

Δείγματα από μύτη, στόμα και κόπρανα πάρθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου, 2 Μαρτίου, 5 Μαρτίου, 9 Μαρτίου, 12 Μαρτίου, 13 Μαρτίου 2020 και έγινε RT-PCR (ανίχνευση γενετικού υλικού του ιού).

Στις 28 Φεβρουαρίου βγήκαν ασθενώς θετικά τα δείγματα από μύτη και στόμα.

Στις 2, 5 και 9 Μαρτίου βγήκε ασθενώς θετικό μόνο το δείγμα από μύτη.

Στις 12 και 13 Μαρτίου βγήκαν όλα τα δείγματα αρνητικά.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε δοκιμή VNT: Τεστ εξουδετέρωσης του ιού με τον ορό του ζώου ώστε να φανεί αν το ζώο έχει αναπτύξει αντισώματα κατά του ιού. Η δοκιμή βγήκε αρνητική στις 12 Μαρτίου.

Ο συνδυασμός των Αρνητικών RT-PCR αποτελεσμάτων (δεν υπάρχει γενετικό υλικό του ιού πλέον), των Αρνητικών VNT αποτελεσμάτων (το ζώο δεν ανέπτυξε καν αντισώματα για τον ιό) και της Απουσίας οποιουδήποτε κλινικού συμπτώματος στο ζώο οδήγησε στο τερματισμό της καραντίνας στις 13 Μαρτίου.


Ως εκ τούτου και μόνο η ανάγνωση των δεδομένων οδηγεί στο απλό συμπέρασμα ότι το υπερήλικο ζώο προφανώς και δεν άντεξε το stress στο οποίο υποβλήθηκε αναγκαστικά με την καραντίνα και τις απανωτές δειγματοληψίες.

Θα ήταν τουλάχιστον αντιεπιστημονικό το να βγάλει κανείς συμπέρασμα ότι ο θάνατος του ζώου οφείλεται στον SAR - COV-2.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια