Thumbnail
Η Γ.Σ. δηλώνει την αποφασιστικότητα της να μην επιτρέψει την εκλογή των Συμβουλίων τα οποία θα καταργήσουν τη Δημόσια και δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση και το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων.

Ε Θ Ν Ι Κ Ο    Μ Ε Τ Σ Ο Β Ι Ο   Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο

Σ Χ Ο Λ Η  Α Ρ Χ Ι Τ Ε Κ Τ Ο Ν Ω Ν 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

17 Οκτωβρίου 2012

 

Η Γενική Συνέλευση της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ υιοθετεί το ψήφισμα της Σχολής ΜΜ.ΜΜ και εκφράζει με τη σειρά της, την αγωνία της και την έντονη διαμαρτυρία της για την τραγική κατάσταση στην οποία η κυβέρνηση έχει φέρει την Ανώτατη Εκπαίδευση, με κορύφωση την τελευταία προσπάθεια επιβολής ενός νόμου ο οποίος βρίσκει το σύνολο των ΑΕΙ αντίθετο.

Η περικοπή των δημόσιων δαπανών για την Ανώτατη Εκπαίδευση, όπως συμβαίνει και σε όλους τους τομείς των δαπανών κοινωνικής ωφέλειας, σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα και από αυτά που απαιτούνται για την κάλυψη της στοιχειώδους λειτουργίας, οι επερχόμενες νέες μειώσεις των μισθών των πανεπιστημιακών, που ακυρώνουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις ώστε να μπορούν να εκτελούν το λειτούργημα τους, το αποψιλωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς εκκρεμεί ο διορισμός των εκλεγμένων από διετίας μελών ΔΕΠ, η απειλή απόλυσης των εργαζόμενων στη διοίκηση, η προώθηση ενός νόμου που καταστρέφει τα ΑΕΙ, η ανοιχτή πια συζήτηση για επιβολή διδάκτρων και η κατάρρευση της φοιτητικής μέριμνας και της στοιχειώδους οικονομικής ενίσχυσης των μεταπτυχιακών φοιτητών που ασκούν επικουρικό διδακτικό έργο, η ανεργία των νέων επιστημόνων και η μαζική πλέον μετανάστευσή τους στο εξωτερικό, η εξαφάνιση των αποθεματικών των ΑΕΙ και η διαφαινόμενη δήμευση της ακίνητης περιουσίας τους μέσω μεταφοράς της στο ΤΑΙΠΕΔ, κ.α., δημιουργούν ένα εκρηκτικό και εφιαλτικό, τοπίο στα πανεπιστήμια της χώρας. Αυτή η κατάσταση αντανακλάται και στη συνολική εικόνα της χώρας. Πίσω της κρύβει δυστυχώς μία λογική που όχι μόνο δεν σχεδιάζει μία βιώσιμη διέξοδο από την κρίση αλλά προκαλεί την επιδείνωση της οδηγώντας στην πλήρη κοινωνική και οικονομική κατακρήμνιση που ήδη συντελείται στη χώρα μας.

Η Γενική Συνέλευση της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ ενώνει τη φωνή της με τη Σχολή ΜΜ.ΜΜ αλλά και με την πλειοψηφία των διδασκόντων, των φοιτητών και των εργαζόμενων στο ΕΜΠ και καλεί την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της στην κατάρρευση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης και να σταματήσει την προώθηση ενός ανεπιθύμητου και καταστροφικού νόμου. Να μην προχωρήσει σε νέες μισθολογικές περικοπές που σπρώχνουν τα μέλη ΔΕΠ σε απόγνωση. Να σταματήσει, την απαξίωση των δημόσιων πανεπιστημίων και των λειτουργών τους που παρά τα σημαντικά προβλήματα τους, έχουν προσφέρει πολλά στον τόπο. Το δημόσιο πανεπιστήμιο μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στη διέξοδο της χώρας μας από την κρίση.

Η Γενική Συνέλευση της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ με γνώμονα τις επιταγές του ελληνικού Συντάγματος και όσα αυτό επιτάσσει, δηλώνει την αποφασιστικότητα της να μην επιτρέψει την εκλογή των Συμβουλίων τα οποία θα καταργήσουν τη Δημόσια και δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση και το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων.

Με αυτές τις θέσεις, καλεί τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών των συμβουλίων να παραιτηθούν και να μην συμβάλλουν στη καταστρατήγηση των διατάξεων του ελληνικού Συντάγματος για την Ανώτατη Παιδεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μητσοτάκης στο Μαξίμου
Κ. Μητσοτάκης για ΑΣΕΠ: Έρχονται παρεμβάσεις για την επιτάχυνση προσλήψεων στο Δημόσιο
«Σκοπός μας τώρα είναι η επιτάχυνση και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν οι πρωτοβουλίες μας...»
Κ. Μητσοτάκης για ΑΣΕΠ: Έρχονται παρεμβάσεις για την επιτάχυνση προσλήψεων στο Δημόσιο
ypaith2
Πανελλαδικές 2024: Υποβολή μηχανογραφικού για την εισαγωγή αλλοδαπών-αλλογενών στα ΑΕΙ
Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης - μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή αλλοδαπών - αλλογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2024
Πανελλαδικές 2024: Υποβολή μηχανογραφικού για την εισαγωγή αλλοδαπών-αλλογενών στα ΑΕΙ